"NE PADA MI NA PAMET DA TO IKADA PONOVIM!" Kakav start nove sezone Formule 1, šampion besneo, neverovatna drama! (VIDEO)

D. N.

20. 03. 2022. u 17:43

NOVA sezona Formule 1 je počela, i to kako.

НЕ ПАДА МИ НА ПАМЕТ ДА ТО ИКАДА ПОНОВИМ! Какав старт нове сезоне Формуле 1, шампион беснео, невероватна драма! (ВИДЕО)

FOTO: Tanjug/AP

Šarl Lekler, vozač Ferarija koji je bio najbrži u kvalifikacijama i kao prvi, sa pol-pozicije, krenuo u trku, na kraju je i pobedio, ali posle velike borbe sa aktuelnim šampionom, Maksom Ferštapenom, kog je bolid "izdao" tri kruga pre kraja.

Ali, krenimo redom.

Prošlogodišnjni prvak je za volanom Red Bula u više navrata uspevao da preuzme vodeće mesto od 24-godišnjaka iz Monaka, ali je potom tu poziciju gubio, da bi se potom i iznervirao. Isprva, zbog "komandi" koje je dobijao.


Naime, 15 krugova pre kraja, kada su braniocu trona iz njegovog tima govorili da se "malo lakše vraća na stazu", njemu je puko film.

- Okej, dvaput ste mi rekli da malo lakše vozim tada, a mogao sam dvaput da se vratim na prvo mesto. Ne pada mi na pamet da ikada više to uradim!, besneo je Ferštapen tokom radio-komunikacije sa ekipom Red Bula.

Ali, baš kada se nadao da bi mogao da iznova stigne Leklera, Maks Ferštapen je doživeo dva peha. Prvo je počeo da ga muči volan, a onda se zapalio bolid Pjera Gaslija, koji je na vreme iz vozila izašao, ali je uvođenje bezbednosnog vozila omogućilo "besplatno" menjanje guma za Šarla Leklera.

Na mekim pneumaticima, vozač Ferarija je u završnih sedam krugova sprinta ušao besprekorno, a Ferštapen, koji se nadao da bi ga mogao stići kada se nadmetanje nastavi, loše je ušao u prvu krivinu, pa je više morao da pazi da ne izgubi drugo mesto, jer mu je Leklerov kupski kolega, Karlos Sainc, ozbiljno pretio.

I, tri kruga pre kraja, Sainc ga je prestigao, a onda je Ferštapenu potpuno otkazalo upravljanje vozilom, pa je morao da odustane od trke, u tom trenutku kao trećeplasirani.

I, dok je treći put u karijeri Šarl Lekler išao kao pobedio na trci Formule 1, a njegov timski kolega  Sainc upotpunio uspeh Ferarija, za treće mesto se vodila velika borba između Pereza i sedmostrukog šampiona, Luisa Hamilton.

Britančev bolid na početku ove sezone nije baš bio konkurentan najvećim rivalima, ali je veliki majstor vožnje priredio dramatičnu završnicu. On je konstantno pretio časa Perezu, kome se, potpuno neverovatno, ugasio bolid 20-30 sekundi pre prolaska kroz cilj, pa je Hamilton na kraju završio na trećem stepeniku pobedničkog postolja, iza tandema iz Ferarija.

Četvrti je bio Hamiltonov kolega iz Mercedesa, Džordž Rasel, peti Kevin Magnusen u Hasu, šesti Valteri Botas u Alfa Romeu, sedmi Esteban Okon u Aplinu, osmi Juki Cunoda u AlfaTauriju, deveti Fernando Alonso u Alpunu, deseti Ganju Žu u Alfa Romeu a 11. sin legendarnog Mihaela Šumahera, Mik, u bolidu Hasa.


Sledeća na programu je trka za Veliku nagradu Saudijske Arbije, a u Džedi će se voziti već sledećeg vikenda. Potom sledi nadmetanje u Australiji, 10. aprila, pa redom na Imoli, u Majamiju, Barseloni...

Bonus video: Brzo voze i dobro zarađuju - da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!