MALI SAJAM SPORTA ODRŽAN U ŠAPCU: Deca uživala u nadmetanju

Novosti online

16. 03. 2022. u 19:20

DRUGI ovogodišnji Mali sajam sporta održan je u Šapcu. Zajedničkim snagama Sportski savez Srbije, Ministarstvo omladine i sporta, Sportski savez Šabac i lokalna samouprava organizovali su pravi dan sporta. Hala "Zorka" bila je prepuna dece iz osnovnih škola sa teritorije grada Šapca.

МАЛИ САЈАМ СПОРТА ОДРЖАН У ШАПЦУ: Деца уживала у надметању

FOTO: SSS

U hali su prikazana 24 sporta, a sportski klubovi su se potrudili da na što bolji način prezentuju svoj sport i tokom čitavog dana održe mini treninge za osnovce. Uz Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje promovisana je akcija "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan", a kroz poligon je prošlo preko 50 mališana iz PU "Naše dete". Tako će Šabac pored Seoskih igara SSS i besplatne rekreacije za žene "Budi zdrava vežbaj sa nama" sprovoditi i akciju besplatnih treninga za predškolce.

FOTO: SSS

Na otvaranju Malog sajma sporta sportiste, decu i roditelje pozdravio je gradonačelnik Aleksandar Pajić, pomoćnica ministra za omladinu Snežana Žugić, a predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek svečano je otvorio Mali sajam:

- Šabac ima brojne sportske legende kojima može da se ponosi, a današnja slika sportske hale prepune dece dokazuje da Šabac ima i budućnost. Put do vrhunskih rezultata nije lak, ali svako dete koje želi da se bavi sportom treba da prati svoje snove, a roditelji da ga podrže u tome. Naravno da je i moja dužnost kao predsednika Sportskog saveza Srbije da deci širom Srbije obezbedimo uslove za bavljenje i rekreativnim ali i profesionalnim sportom - rekao je Štefanek koji je nakon otvaranja razgovarao sa decom kako izgleda život jednog sportiste koji želi da osvaja najsjajnija odličja u okviru diskusije "Kako se postaje šampion".

FOTO: SSS

Predsednik SSS Davor Štefanek uručio je i lopte za osnovne škole predsesniku Sportskog saveza Šapca Milanu Đenadiću. Sa decom su se na Malom sajmu sporta pored gradonačelnika Šapca Aleksandra Pajića, predsednika SSS Davora Štefaneka i pomoćnice ministra Snežane Žugić družili sa decom i predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, većnik za sport Marko Panović, generalni sekretar SSS Goran Marinković i proslavljeni sportisti vaterpolista Ognjen Stojanovići legendarni rukometaš Mile Isaković.

Na Malom sajmu sporta u Šapcu organizovana su i stručna predavanja za trenere i sportiste u saradnji sa Antidoping agencijom Srbije i Aktivnijom Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista