SVE JE SPREMNO ZA SPEKTAKL: Kolašinac želi novi lični rekord na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu!

Tanjug

14. 03. 2022. u 11:20

SRPSKI atletičar Asmir Kolašinac rekao je da posle dobrih rezultata sa mnogo samopouzdanja dočekuje Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu, na kome želi da postavi novi lični rekord u bacanju kugle.

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СПЕКТАКЛ: Колашинац жели нови лични рекорд на Светском дворанском првенству у Београду!

Asmir Kolašinac foto: N.Paraušić

- Na Beogradskom mitingu sam izjednačio lični rekord u dvorani, a to je 21 metar i šest centimetara. S obzirom na celu seriju na takmičenju jasno je da sam spremniji i za više, što mi daje veliko samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo. Pokušaću da se izolujem od svega, da pre svega probam da pobedim sebe i da uz pomoć naše publike ostvarim lični rekord, a za šta će to biti dovoljno videćemo 19. marta - rekao je Kolašinac, preneo je Atletski savez.

Svetsko dvoransko prvenstvo biće održano od 18. do 20. marta u Beogradskoj areni.

- Ova zima bila je posvećena Svetskom prvenstvu. Normu sam imao od prošle godine tako da sam pik forme mogao na miru da pripremam za 19. mart. Iz takmičenja u takmičenje bio sam sve bolji i spremniji. Pazio sam da ni u čemu ne preteram jer imam loše iskustvo i mislim da je sve urađeno baš onako kako sam poželeo - naveo je Kolašinac.

Trofejni srpski reprezentativac u bacanju kugle je 2012. godine osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju, a zatim na dvoranskim evropskim prvenstvima zlato u Geteborgu 2013. i srebro dve godine kasnije u Pragu. Posle toga imao je problema sa povredama, usledila je i pandemija korona virusa, a prošle godine Kolašinac je ostvario dobre rezultate.

- Mislim da su me povrede naučile kako da treniram sada, a to je da moram slušati svoje telo. Radim po osećaju i ne dozvoljavam sebi da budem pretreniran. Fokus mi je na tehnici i brzini i to daje rezultate. Duže vreme treniram samo jednom dnevno, veoma sam disciplinovan oko ishrane i oporavka, tako da mi ova sezona baš prija i jako uživam u svemu - naveo je on.

Kolašinac je ocenio da je organizacija predstojećeg Svetskog prvenstva potvrda koliko se srpska atletika poštuje u svetu.

- Ono što će se desiti od 18. do 20. marta biće jedna svojevrsna atletska bajka i siguran sam da će svako dete poželeti da jednog dana ponosno ponese dres i grb naše zemlje i bude deo jednog takvog događaja koji će se dugo pamtiti. Takmičiti se pred domaćom publikom na svetskoj atletskoj sceni je najveća moguća čast. Snovi se zaista ostvaruju - naveo je on.

Govoreći o planovima za nastavak sezone, Kolašinac je rekao da će se odmoriti posle takmičenja u Beogradu, a zatim će se pripremati za takmičenja na otvorenom, za Svetsko prvenstvo u Judžinu i Evropsko prvenstvo u Minhenu. Upitan da li planira da se bori za normu za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine, Kolašinac je rekao da je za to još rano, ali da bi želeo da peti put u karijeri učestvuje na Olimpijskim igrama.

- Znam da imam podršku svih, počevši od Srpskog atletskog saveza i Olimpijskog komiteta Srbije, ali sa tom odlukom želim još da sačekam. To pre svega zavisi od mojih rezultata i forme - dodao je on.

Kolašinac učestvuje u brojnim humanitarnim akcijama, postao je promoter kampanje "Život u tvojim rukama" Crvenog krsta Srbije i učestvovao je u projektu Nataše Kovačević "Da sva deca skaču".

- Mi nismo ni svesni koliko je ljudima oko nas potrebna pomoć. Živimo veoma brzo i često to ne primećujemo. Kad god mogu i koliko mogu vrlo rado se odazovem i pomognem. Vrlo često, čak i više to radim da niko i ne zna. Ne želim da se na taj način promovišem. Ali ponekad, da bih podstakao i druge, to uradim javno. Osećam potrebu, tako sam vaspitan, da na taj način pokažem zahvalnost na onome što imam u životu - rekao je Kolašinac.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića