"ZBOG OVOGA SAM DOŠAO" Duplantis oborio svetski rekord u Beogradu i poručio: Mogu još više!

Tanjug

07. 03. 2022. u 22:22

Dugo sam pokušavao i zaista sam presrećan i jedina stvar koja mi je bila u glavi od trenutka kad sam došao jeste da oborim svetski rekord, rekao je švedski atletičar Armand Duplantis nakon što je na mitingu u Beogradu oborio svetski rekord u skoku s motkom - 6,19 metara.

ЗБОГ ОВОГА САМ ДОШАО Дуплантис оборио светски рекорд у Београду и поручио: Могу још више!

TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

"Svakog dana ustanem i želim samo da pomerim granicu. Sjajno je sato sam uspeo baš ovde u Beogradu", rekao je Duplantis novinarima.

Na pitanje koje su mu granice, prvo se nasmejao, pa rekao:

"Nisam još ni ovaj skok pogledao, ali imam osećaj da mogu mnogo više i da je ovo samo početak. Prva sledeća biće na 6,20", rekao je Duplantis.

Podsetimo, Šveđanin je najpre iz prve preskočio 5,61 i time nadmašio ostatak konkurencije, a onda, takođe iz prvog pokušaja, preskočio i letvicu na 5,85 i tačno šest metara. Probao je dvaput da obori svetski rekord i nije bio uspešan, ali iz trećeg pokušaja jeste.

Ovaj 22-godišak je aktuelni evropski i olimpijski šampion, dok je na Svetskom prvenstvu u Dohi 2019. bio srebrni. I prethodni svetski rekord bio je u njegovom vlasništvu, iznosio je 6,18 metara i bio je postavljen u Glazgovu 2020.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)