POGLEDAJTE: Ovo su ruski paraolimpijci uradili kada su ih izbacili sa Igara u Pekingu (VIDEO)

Novosti online

07. 03. 2022. u 15:52

DEŠAVANjA na relaciji Rusija - Ukrajina zaokupila su pažnju svetske javnosti, a najnovije vesti koje imaju veze sa tom temom, a ujedno i sa sportom, stižu iz Pekinga.

ПОГЛЕДАЈТЕ: Ово су руски параолимпијци урадили када су их избацили са Игара у Пекингу (ВИДЕО)

Jutjub / wow new

Odlukom Međunarodnog olimpijskog komiteta, na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu zabranjeno je učešće ruskim paraolimpijcima.

Kada su saznali da moraju da se, umesto za nadmetanja, odmah spreme za napuštanje olimpijskog sela, počeli su istog časa da se pakuju i - jedan po jedan, pevaju rusku himnu:

 

A dok su pevali himnu, pojedini ruski paraolimpijci su rešili da sa svoje odeće skinu flastere kojima je bilo prelepljeno ime njihove države.

Prosto, prvobitno je bilo odlučeno da ne mogu da nastupaju kao "ruski paraolimpijci", već kao "članovi neutralnog tima", ali kada su čuli da ni tako ne mogu da se takmiče, rešili su da uklone sve nalepnice kojima su bili prekriveni i ime njihove države, i zastava Rusije.

Telegram / Pul NZ

- Oslobađam te, otadžbino, čulo se na jednom snimku dok je jedna ruska paraolimpijka "oslobađala" reč "Rusija" sa svoje odeće.

Inače, ranije tokom ovog dana, ruski parolimpijci su se vratili iz Pekinga u domovinu...

... nakon što su, odlukom MOK-a, onemogućeni da probaju da nadmaše svoj uspeh iz Pjeongčanga 2018, kada su osvojili osam zlatnih, deset srebrnih i šest bronzanih medalja.

Ruski sportisti gotovo da više nigde i ni u čemu ne mogu da učestvuju

Podsetimo, ruski sportisti su minulih dana na opštem udaru sportskih organizacija.

Prošlog ponedeljka je Evroliga izbacila ruske klubove, zatim su FIFA i UEFA izbacili fudbalsku reprezentaciju Rusije i sve ruske klubove iz svih međunarodnih takmičenja, a to se potom ponovilo u hokeju.

U utorak je istu stvar uradila i FIBA kada se radi o ruskim košarkaškim ekipama, bilo klupskim ili reprezentativnim, dok je Rusima, posle oduzimanja domaćinstva finala Lige šampionaoduzeto i Svetsko prvenstvo u odbojci, a zabranjeno im je i da dođu na atletska takmičenja, uključujući i Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu.

Na kraju su sankcije uvedene i u tenisu, gde je Rusima zabranjeno da nastupaju u reprezentativnim takmičenjima (iako su aktuelni vladari i Dejvis kupa, za tenisere, i Bili Džin King kupa, za teniserke), dok će individualno moći da se takmiče samo ako se odreknu Rusije.

Bonus video: Beogradska arena poprima novi izgled pred Svetsko prvenstvo u atletici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba