KONKURSI POKRAJINSKOG SEKRETARIJATA ZA SPORT I OMLADINU : BUDŽET DVOSTRUKO VIŠI NEGO LANE

S. B.

02. 02. 2022. u 14:10

POKRAJINSKI sekretarijat za sport i omladinu u 2022. godini raspolaže sa budžetom od 465,5 miliona dinara, što je dvostruko više nego prošle godine. To je potvrdio Dane Basta, resorni sekretar i najavio ovogodišnje konkurse u oblasti sporta i omladine.

КОНКУРСИ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ : БУЏЕТ ДВОСТРУКО ВИШИ НЕГО ЛАНЕ

foto PV

On je naglasio da je za razvoj sportske infrastrukture u ovoj godini namenjeno 120 miliona dinara, a konkurs za odgovarajuće projekte otvoren je od juče pa do 1. maja.

- Lokalne samouprave u ovoj godini imaju na raspolaganju tri puta više novca za projekte unapređenja sportske infrastrukture. Time je Pokrajinska vlada pokazala da vodi računa o razvoju sporta i sportske infrastrukture i nadam se da ćemo zajedno sa opštinama uraditi prave stvari u ovoj oblasti- rekao je Basta.

U okviru konkursne linije za razvoj sistema sporta, ove godine je najviše novca izdvojeno za doprinos razvoju sporta, pa će sportske organizacije i klubovi za svoje projekte i programe na raspolaganju imati 43,6 miliona dinara. Taj konkurs trajaće do 1. aprila.

Za međunarodne manifestacije izdvojeno je 20 miliona dinara, a za afirmaciju školskog i univerzitetskog sporta šest miliona dinara. Oba konkursa otvorena su do 1. aprila

Basta je takođe istakao da je za konkurs za sprovođenje omladinske politike izdvojeno 28 miliona dinara, za osnaživanje i osnivanje kancelarija za mlade četiri miliona, kao i tri miliona za Fond za talente.

- Cilj je da više ulažemo u omladinski sektor, koji je u proteklom periodu bio zapostavljen- rekao je Basta i dodao da je plan da se u svakoj opštini osnuje ili osnaži kancelarija za mlade kako bi omladinski sektor u Pokrajini mogao bolje da funkcioniše.

ZA afirmaciju žena u sportu ove godine namenjeno je i ukupno osam miliona dinara, dvostruko više sredstava nego lane, a onkurs za prijavljivanje projekata je do 1. marta. Takođe, i u sektoru omladinske politike u 2022. godini na raspolaganju će biti više sredstava nego ranijih godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima