"ŽENO, HVALA TI!" Legendarni Tom Brejdi objavio kraj karijere, i to kako! (VIDEO)

D. N.

01. 02. 2022. u 16:15

DILEME više nema: Tom Brejdi, po mnogima najbolji kvoterbek svih vremena, završio je nestvarnu NFL karijeru.

ЖЕНО, ХВАЛА ТИ! Легендарни Том Брејди објавио крај каријере, и то како! (ВИДЕО)

Instagram / gisele

- Moja igračka karijera je bila tako uzbudljiva... i toliko izvan mojih maštanja, puna uspona i padova. Kada ste u tome svaki dan, stvarno ne pomišljate da će nekada doći kraj. Ali, dok sedim sada, mislim o svim onim sjajnim igrčaima i trenerima sa kojima sam imao privilegiju i da igram i da se protiv njih takmičim. Ta konkurencija je bila oštra,velika, baš kao što mi to i volimo. Ali, prijateljstva i odnosi su bili isti takvi. Uvek ću se rado sećati tih stvari. Osećam se kao najsrećnija osoba na svetu, poručio je Brejdi na Tviteru.

Uz zahvalnost svima u Tampa Bej Bakanirsima, u kojima je odigrao dve poslednje sezone nestvarne karijere, istakao je i sledeće:

- I, na kraju, mojoj ženi Žizel, našoj deci, Džeku, Beniju i Vivi... Vi ste moja inspiracija. Naša porodica je moje najveće ostvarenje. Uvek sam se sa terena vraćao kući svojoj najvoljenijoj ženi, punoj podrške, ženi koja je uradila sve za našu porodicu i omogućila meni da dostignem profesionalne visine. Bez reči sam za ono koliko značiš i meni i porodici. Volim te, najveći ljubavi života mog, poručio je Brejdi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gisele Bündchen (@gisele)

Biografija Toma Brejdija

Posle 22 godine u najjačoj ligi američkog fudbala, organizator igre poznat i po brojnim trofejima, ali i još brojnijim bravurama, kojima je najpre Nju Ingland Pejtriotse pa onda i Tampa Bej Bakanirse, vodio do čudesnih pobeda i nestvarnih preokreta, danas je, 1. februarskog dana 2022, definitivno rešio da kaže "zbogom" sportu u kome se proslavio.

I kog je proslavio širom planete. A kakva je to samo karijera bila...

Foto: AP

Brejdi, rođen 3. avgusta 1977, je u NFL ušao "na mala vrata" - trener Nju Inglanda, Bil Beličik, ga je sa svojim saradnicima "uzeo" tek kao 199. pika na Draftu održanom 2000. 

Ipak, iako je odabran tek u šestoj rundi, ono što je dve decenije radio u dresu "patriota", a poslednje dve kao vođa napada Bakanirsa, ostaće upamćeno u istoriji sporta.

U drugoj sezoni, kada niko nije očekivao da će dobiti neku značajniju šansu jer je bio zamena najplaćenijem kvoterbeku lige, Druu Bledsou, desio se "dok jednom ne smrkne, drugom ne svane" momenat. Naime, u drugom kolu, Bledso je u 4. četvrtini meča sa njujorškim Džetima doživeo unutrašnje krvarenje posle udarca Moa Luisa. Iako je probao još malo da igra posle tog "sudara", Brejdi ga je odmenio u završnici, ali prekasno da bi sprečio drugi poraz ekipe. Međutim, već u sledećem kolu je ostvario prvu pobedu kao starter (44:13 protiv Indijanpolisa), a u petom nastupu za Pejtriotse, Brejdi je pokazao u šta izrasta: 

Gubio je Nju Ingland sa 16:26 od San Dijego Čardžersa u četvrtoj četvrtini, da bi kvoterbek "patriota" u finišu "organizovao" dva tačdauna, a potom izdejstvovao i šut za pobedu u produžetku. Ta utakmica, na kojoj je kompletirao 33 dodavanja, a "osvojio" 364 jardi, smatra se početkom nove ere.

U njoj je sa ekipom Bila Beličika čak 17 puta osvajao divizijsku titulu, 13. puta pobeđivao u konferencijskom, AFC finalu, devet puta učestvovao u Superboulu i šest puta osvajao NFL titule, što su rekordi i lige i, naravno, kluba.

Kada su svi mislili da će se penzionisati, 2020. je prešao u Bakanirse, sa kojima je došao do titule, uvećavši pomenute rekorde lige na 10 Superboul učešća i sedam trijumfa u najgledanijem sportskom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tom Brejdi drži i mnoge druge, kvoterbek-rekorde, uključujući broj jardi osvojenih dodavanjima, broj kompletniranih dodavanja, broj tačdaun dodavanja...

Nijedne jedine sezone koju je igrao u NFL-u nije doživeo više poraza nego što je ostvario pobeda, kvoterbek je sa najviše plej-of pobeda, igrač sa najviše Superboul MVP nagrada, a i jedini koji je tu nagradu osvajao sa dva različita kluba. Ujedno, sa 43. godine, prošlog januara je postao najstariji MVP velikog finala.

Sa Brazilkom Žizel Bundšen, čuvenom manekenkom, zabavljao se od 2006, a 2009. su uplovili u bračne vode. Imaju dvoje dece, sina Bendžanima Rejna rođenog u decembru 2009. i ćerku Vivijan Lejk, koja je na svet došla tgri godine kasnije. 

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere