SP U RUKOMETU: Srbija čeka boljeg iz duela Slovenija - Italija

Novosti online

29. 01. 2022. u 16:52

RUKOMETNA reprezentacija Srbije igraće protiv boljeg iz dvomeča Slovenija - Italija u baražu za Svetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj.

СП У РУКОМЕТУ: Србија чека бољег из дуела Словенија - Италија

Foto: Nebojsa Parausic

Iako su podbacili na Evropskom prvenstvu, zbog čega su i bili prinuđeni da igraju preliminarnu rundu, Slovenci su veliki favoriti u ovom dvoboju, pa je za očekivati da oni budu rivali orlova. Prvi dueli na programu su 13. i 14. aprila, a revanši 16. i 17. aprila. Srbija će biti domaćin u revanšu.

Prvi braž mečevi su na programu u martu mesecu, a snage će odmeriti: Bosna i Hercegovina – Grčka, Slovenija – Italija, Ukrajina – Finska, Portugalija – Švajcarska, Austrija – Estonija, Severna Makedonija – Rumunija, Izrael – Litvanija, Slovačka – Belgija, Farska Ostrva – Belorusija.

Plasman na Svetsko prvenstvo već su izborili aktuelni šampion planete – Danska, domaćini Švedska i Poljska, kao i tri selekcije sa Evropskog prvenstva – Francuska, Španija i Norveška. Nakon dva kruga baraž mečeva, biće poznata imena još devet selekcija iz Evrope, koje će učestvovati na planetarnoj smotri.

BONUS VIDEO: Ovo su fudbaleri sa najvećim zaradama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna