MEDVEDEV KAŽNJEN IAKO JE BIO U PRAVU: Rus plaća zbog vređanja sudije, Cicipas zbog koačinga, ali najgore je prošao - Šapovalov

Novosti online

29. 01. 2022. u 12:15

DRUGI reket sveta Danil Medvedev moraće da plati kaznu od 12 000 dolara zbog vređanja sudije na meču polufinala AO protiv Strefanosa Cicipasa.

МЕДВЕДЕВ КАЖЊЕН ИАКО ЈЕ БИО У ПРАВУ: Рус плаћа због вређања судије, Циципас због коачинга, али најгоре је прошао - Шаповалов

Foto: AP

Ruski teniser izgubio je živce krajem drugog seta zobg toga što je glavni sudija meča Haume Kampistol odbijao da kazni njegovog protivnika uprkos očiglednom koačingu. 

- Njeov otac može da ga savetuje za svaki poen? Jesi li ti glup, zašto mi ne odgovoriš na pitanje, može li njegov otac da komentariše svaki poen? O, Bože! Ti s ijako loš čovek. Kako možeš tako loše da se ponašaš, ovo je polufinale grend slema? Gledaj me dok ti se obraćam - besneo je Danil na Haumea koji nije izgledao preterano zainteresovan za Rusa i njegove zahteve.

Na kraju je Medvedev nazvao sudiju "malom macom", što ga je, uz ostale uvrede, koštalo osam hiljada dolara, a dodatne četiri dobio je zbog neprimerenih gestikulacija. Kad se ohladio, uputio je izvinjenje, ali to mu nije uzeto kao olakšavajuća okolnost.

Imajući u vidu da se plasirao u finale i da će čak i ako ne osvojio titulu zaraditi 800 000 dolara, kazna za Medvedeva je više nego simbolična. 

Da je Medvedev bio u pravu što se žalio na nedozvoljeni koačing Apostolisa i Stefanosa Cicipasa, govori i podatak da je Grk za tri odvojena incidenta kažnjen ukupno 13 000 dolara. Ipak, rekorder je Denis Šapovalov koji je kažnjen ukupno sa 15 000, od čega osam hiljada zbog izliva besa u četvrtfinalu kada ga je isprovocirao Rafal Nadal.

Priliku da uveća svoj "saldo" ima Nik Kirjos koga očekuje finale u dublovima pa nije nemoguće da doda još nešto na dosadašnjih 10 000 zbog psovanja i lomljenja reketa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!