JEZIV PAD ITALIJANKE I ISTORIJA KENIJKE: Sofija Gođa povredila koleno i dovela u pitanje Olimpijske igre, najbolji plasman Simaderove (VIDEO)

Novosti online

23. 01. 2022. u 15:30

ITALIJANSKA skijašica Sofija Gođa doživela je težak pad na današnjoj trci Super veleslaloma u Kortini D'Ampeco i tako dovela u pitanje učešće na Olimpijskim igrama, gde je slovila za glavnog favorita u spustu i Super džiju.

ЈЕЗИВ ПАД ИТАЛИЈАНКЕ И ИСТОРИЈА КЕНИЈКЕ: Софија Гођа повредила колено и довела у питање Олимпијске игре, најбољи пласман Симадерове (ВИДЕО)

FOTO: AP

Sumnja se na povredu levog kolena, a detaljni pregledi će dati odgovor da li će Italijanka moći da nastupi na Olimpijskim igrama u Pekingu, koje počinju za 11 dana.

Prošle godine Gođa je propustila Svetsko prvenstvo u Kortini jer je polomila kost u desnom kolenu. 

Gođa je u subotu slavila u spustu i to samo nedelju dana nakon teškog pada koji je doživela u Austriji na prethodnoj trci. 

Trijumfovala je Gođina zemljakinja Elena Kurtoni u vremenu 1:20.98, drugoplasirana je bila Tamara Tipler iz Austrije (1:21.07), a treće mesto pripalo je Mihaeli Gisin iz Švajcarske (1:21.22).

Federika Brinjone je četvrtim mestom preuzela vodstvo u poretku za mali kristalni globus a Gođu je prestigla i Kurtonijeva koja je sada druga pa je dominacija Italijanki u ovoj disciplini upotpunjena.

Vodeća u generalnom plasmanu za veliki kristalni globus, Mihaela Šifrin koja nije učestvovala u ovoj trci, ostala je peta u poretku Super džija.

Današnju trku, inače, nisu završile čak 24 skijašice što je omogućilo i svojevrsno iznenađenje - Sabrina Simader iz Kenije osvojila je 33. mesto, najbolji plasman u nekoj trci za Svetski kup u istoriji ove afričke države, a za samo tri mesta joj je izmakla senzacija, da osvoji i prve bodove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!