BRITANAC ISPISAO ISTORIJU U LEGENDARNOM KICBILU: "Nikad nisam prestajao da verujem u sebe" (VIDEO/FOTO)

Novosti online

22. 01. 2022. u 16:41

ISTORIJA je ispisana u Kicbilu! Dejv Rajding postao je prvi Britanac pobednik trke za Svetski kup. On je trijumfovao u slalomu na legendarnom Hanenkamu u austrijskom Kicbilu.

БРИТАНАЦ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ У ЛЕГЕНДАРНОМ КИЦБИЛУ: Никад нисам престајао да верујем у себе (ВИДЕО/ФОТО)

EPA/EFE

Rajding je slavio rezultatom 1:41,26 minuta i tako postao prvi britanski skijaš koji je pobedio u Svetskom kupu.

Ovaj 35-godišnji skijaš, koji je već tri puta bio na podijumu u Svetskom kupu, iskoristio je greške Italijana Aleksa Vinacera i Francuza Klemana Noela u drugoj vožnji, kao i odustajanja 11 takmičara.

- Nikad nisam prestao da verujem i pokušavam i konačno sam uspeo da donesem prvu pobedu u Svetskom kupu za Veliku Britaniju - rekao je iskusni smučar.

On je pobedio ispred Norvežanina Lukasa Brotena i Henrika Kristofersena, koji su zaostali za 0,38, odnosno 0,65 sekundi.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodeći je Švajcarac Marko Odermat sa 1.120 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Omot Kilde sa 785, dok je na trećem mestu Austrijanac Matijas Majer sa 642 boda.

EPA/EFE

Svojevremeno je legendarni jugoslovenski skijaš Bojan Križaj trijumfom na ovoj stazi počeo pohod na svoj prvi i jedini mali kristalni globus u slalomu.

U nedelju je na programu drugi spust na legendarnoj stazi, nadajmo se da ovaj neće biti sa skraćenim startom poput onog od petka na kome je slavio Kilde.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta Španović poziva na Svetsko dvoransko prvenstvo

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri