NIŠTA OD DRUGOG KRUGA: Francuska ubedljiva protiv Srbije

Novosti online

17. 01. 2022. u 19:39

RUKOMETAŠI Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu u Segedinu pošto su poraženi od Francuske sa 25:29 i zauzeli treće mesto u grupi.

НИШТА ОД ДРУГОГ КРУГА:  Француска убедљива против Србије

FOTO: AP

Krajnji rezultat nije realan, pošto su Francuzi imali i 11 pogodaka prednosti tokom utakmice. Najveći krivac za to je golman trikolora Žerar koji je imao čak 12 odbrana u prvom poluvremenu, dvostruko više nego što je primio golova.

U tom periodu Srbija je imala post od skoro 12 minuta bez postignutog gola, pa je Žerar zasluženo poneo epitet igrača utakmice.

Srbija se vrća kući sa skorom od jedne pobede i dva poraza, a dalje iz naše grupe idu Francuska i Hrvatska. Trikolori u Budimpeštu nose dva boda, a Hrvatska nijedan.

Pošto su orlovi u jednom trenutku bili na pragu rezultatske katastrofe na kraju je ispalo dobo da su se u drugom delu vratili u meč i tako sačuvali plasman među tri najbolje trećeplasirane ekipe, čime su izbegli igranje dodatnih utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Najefikacniji na meču bio je Bogdan Radivojević sa sedam pogodaka, dok su se u pobedničkom timu istakli Mae sa šest i Mem sa pet.

Francuska i Hrvatska ukrštaju se sa Danskom i Crnom Gorom, kao i dve ekipe iz grupe B u kojoj Island posle dva kola ima četiri boda, a Mađarska i Holandija po dva, dok je Portugal bez poena. Pored trikolora, dva boda prenosi i Danska, i pobednik meča Island - Mađarska.

DRUGO POLUVREME

59'- Radivojević smanjuje na minus pet, Francuzi su već mislima u Budimpešti.

57'- 22:29 - Sretenović pogađa pranzu mrežu. Francuzi su popustili pa će ovo na kraju biti prihvatljiv poraz u smislu rezultata, ali ne i igre. NA kraju će nas skupo koštati 12 minuta bez pogotka u prvom poluvremenu.

54’ - Marsenić pravi faul u napadu, a zatim Turno pogađa, 18:28. Na drugoj strani Kukić je precizan za 19:28.

50' Kakva bomba Mina za 17:26, i to uz isključenje Sretenovića. Srbiji je ostal ojoš 10 minuta na evropskom prvenstvu.

47' Opet Radivojević i to sa penala. Pešmalbek je iznudio šesterac.

45' Bogdan Radivojević pogađa za 15:22, ali na golu Francuza nije više Žerar. Selektor trikolora uzeo je tajm-aut jer Srbija u drugom poluvremenu vodi sa 8:6.

43' Za 13 minuta drugog poluvremena postigli smo golova kao u celom prvom, ali ne igramo mi toliko bolje koliko je Francuska smanjila ritam.

39' Posle tri gola naše ekipe, Francuzi postižu dva i vraćaju dvocifrenu prednost.

37' Uspeli smo da postignemo nvi gol i to sa igračem manje - 11:19. Popravio se kvalitet igre naših igrača.

35' Marsenić postiže drugi gol i smanjuje na -8. 

Ne bi bilo dobro da izgubimo sa 14 ili više razlike jer bismo u tom slučaju pali na četvrto mesto među trćeplasiranim timovima i time zakomplikovali kvalifikacije za Svetsko prvenstvo - imali bismo pretkolo.

33'- Opet je dvocifrena prednost za Francusku - 8:18 

31' Počelo je drugo poluvreme. Obe reprezentacije iskoristile su prve napade u drugom delu.

PRVO POLUVREME

Nestvarno loša igra izabranika Tonija Đerone u prvih pola sata igre. Golman Francuske Žerar ima dvostruko više odbrana nego što smo mi postigli golova. Ne pamti se kad su orlovi za poluvreme postigli samo sedam golova.

30' Golman Srbije Ivanišev postiže gol posle odbrane i time je završen prvi deo utakmice - 7:16

28' Konačno gol postiže Srbija. Lazar Kukić pogađa mrežu Žerara. Punih 12 minuta trajao je post orlova što su trikolori iskoristili da naprave dvocifrenu razliku. gijom Žil zove tajm-aut?!

26' Simultanka Maea protiv orlova - šesti gol iz sedam pokušaja za rekordnih 14:5. Srbija bez gola deset minuta!

22' Mae postiže 12. gol za Francusku. Srbija je bez gola više od pet minuta, a golman Francusle ima više odbrana nego što je primio golova.

20' Posle penala Deska promašuje i prazan gol, doduše pokušao je sa svoje polovine. 

19' Žerar brani pokušaj Orbovića, a to s druge strane kažnjava Mem. Cupara sprečava Francuze da odu na plus šest - odbranio je penal Deskaru.

17’ Mijajlo Marsenić prekida post Srbije 5:9. 

14' Kunku pogađa sa krila za 4:8, a zatim je isključen Karabatić, ali naši ne uspevaju da valorizuju igrača više. Orbović je poklonio loptu Francuskoj, a Đerona zove tajm-aut.

12' Mae je nezaustavljiv. Četvti gol iz četvrtog pokušaja i Francuzi opet imaju plus tri. 

10' Žerar donosi plus tri trikolorima, ali Pešmalbek prekida seriju olimpijskog šampiona - 4:6

9' Mae za manje od dva minuta postiže dva gola i Francuska opet ima prednost.

7' Cupara opet odličan na golu i opet je kontra, ali ovaj put smo izborili sedmerac. Bogdan Radivojević je besprekoran sa penala na ovom EP pa tako i sada, donosi nam izjednačenje.

6'- cupara brani zicer Francuske sa šest metara. Golman orlova bio je jedan od najboljih u našem timu protiv Hrvatske. Neuspšena je i Karabatić pa stižemo do 2:3 iz kontre!

4'- Kakav pogodak Borzaša! 

2' Utakmica je počela i to ne baš najbolje za orlove, pošto je Francuska posle nepuna dva minuta stigla do 2:0.

Vizu za Budimpeštu izboriće izabranici tonija Đerone samo ako savladaju olimpijske šampione Francuze, sa dva gola razlike ili više. U slučaju minimalne pobede morali bismo da postignemo najmanje 26 golova, što takođe nije nemoguće.

Poraz znači povratak u Beograd.

Pivotmen orlova Dragan Pešmalbek prošlog leta francuski dres je zamenio srpskim.

- Nemamo puno vremena da spremimo utakmicu. Ali, sa tim se suočavaju i ostale reprezentacije. Ne možemo više ni da tugujemo zbog poraza od Hrvatske, već moramo da se koncetrišemo na Francusku - naglašava za sajt RSS Pešmalbek.

Dragan je gledao prošlogodišnje duele kada je Srbija slavila sa 27:24 i remizirala 26:26. Nada se da će danas biti kao u Zrenjaninu. 

- Tada još nisam bio pravi Srbin, ali sam gledao utakmice. Mislim da možemo da pobedimo. Svesni smo da će biti mnogo teže nego protiv Hrvatske, da moramo da budemo skoro savršeni. Ali, imamo snage, mislim da na terenu možemo sve. Ključ svega je naša odbrana. Ako svedemo rivala na 23-25 golova možemo da se radujemo. Ne zaboravimo da je Francuska mnogo ozbiljna ekipa, ali verujem u nas - optimista je Pešmalbek.

BONUS VIDEO - KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Uspesi Srbije u 2021.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere