"VEČITI" PRETILI DO KRAJA: Crno-beli namučili "vukove", a igrači crveno-belih umalo nisu šokirali Šumadince

S. K. - S. R.

28. 12. 2021. u 15:00

POLUFINALNI mečevi završnog turnira Kupa Srbije za vaterpoliste pokazali su da favoriti nisu nedodirljivi.

ВЕЧИТИ ПРЕТИЛИ ДО КРАЈА: Црно-бели намучили вукове, а играчи црвено-белих умало нису шокирали Шумадинце

FOTO: M. Vukadinović

Partizan je pružio žestok otpor Novom Beogradu (5:8), a Crvena zvezda umalo nije izborila peterce protiv Radničkog (8:9). "Vukovi" i Kragujevčani večeras se na bazenu "25. maj-Milan Gale Muškatirović" bore za pehar.

Branilac trofeja Crvena zvezda bila je nadomak velikog preokreta. Crveno-beli nisu gubili glavu ni kada su Šumadinci početkom poslednje četvrtine poveli sa 9:5. Uspeli su Beograđani serijom 3:0 da se primaknu na "minus jedan" i da primoraju pulene Uroša Stevanovića da grčevito brane pobedu. Poslednju priliku za izjednačenje imao je nekoliko sekundi pre kraja Đurđić. Da je izborio 9:9, finalistu bi odlučivali peterci.

- Nismo lepo otvorili utakmicu, jurili smo sve vreme rezultat od tri-četiri gola, tražili našu igru. Delovalo je krajem treće četvrtine kada smo imali četiri gola zaostatka da nemamo šta da tražimo. Ipak, uspeli smo da se konsolidujemo i prišli smo na 8:9. Nismo imali sreće na kraju, ali to je možda i normalno jer smo sve vreme jurili rezultat. Čestitao bih svojoj ekipi na borbenosti, borili smo se do kraja, što je dobro za mladu ekipu. Zahvalio bih se navijačima, poslednji meč u ovoj godini, od januara nas čeka drugi deo sezone, idemo dalje - naglasio je bek Crvene zvezde Nikola Rađen.

Da su se kockali sa pobedom, priznao je i kapiten Radničkog Filip Janković:

- U veoma teškoj utakmici zasluženo smo pobedili Crvenu zvezdu na njenom bazenu pred njihovim navijačima. Dobro smo otvorili meč, ali imali smo mali pad u igri u trećoj i pogotovo četvrtoj četvrtini, što je prouzrokovalo da utakmica uđe u egal. To više ne sme da nam se dogodi.

I centar Kragujevčana Nebojša Toholj priznao je da su sami zakuvali meč sa crveno-belima:

- Bila je teška utakmica. Opustili smo se u drugom poluvremenu i oni umalo nisu izjednačili. Srećom, to se nije dogodilo i izborili smo finale.

Uzbudljiv je bio i duel Novog Beograda i Partizana. Tim sa "11. aprila" krenuo je silovito poveo sa 4:0 i mnogi su pomislili da je priča rešena. Ali, crno-beli su se vratili, primakli na 3:4, 4:5 i pokazali da će biti daleko ozbiljni protivnik u nastavku prvenstva, jer će od Nove godine moći da računaju i na hrvatskog reprezentativca Lovra Miloša.

Da nije bilo nimalo lako, priznao je i kapiten Novog Beograda Dušan Mandić:

- Bili smo dobri u odbrani, kontrolisali smo sve vreme meč. Možemo da budemo zadovoljni, jer smo imali problem sa defanzivom tokom cele sezone. Nekoliko puta su mogli da nas stignu, ali srećom nisu uspeli. Nismo gubili nadu bez obzira na to šta se dešavalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna