PRITISAK MOTIVIŠE! Kapiten Nemanja Illić jedva čeka da rukometaši otputuju na EP

S. K.

28. 12. 2021. u 18:46

BROJE dane do odlaska u Segedin. Rukometaši su prekjuče u SC FSS u Staroj Pazovi započeli pripreme za EP, od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj, i ne kriju da jedva čekaju da odu na šampionat Starog kontinenta.

ПРИТИСАК МОТИВИШЕ! Капитен Немања Иллић једва чека да рукометаши отпутују на ЕП

FOTO: N. Paraušić

Kapiten Nemanja Ilić ne želi da daje velika obećanja, ali se nada da "orlovi" mogu da budu jedno od najprijatnijih iznenađenja na prvenstvu.

- Jedva čekamo da otputujemo za Segedin, prvih pet dana prvog dela iskoristićemo da se pripremimo i da se vratimo u trenažni proces posle male pauze. Potrudićemo da se maksimalno pripremimo, a radićemo još jače kada nam se pridruže igrači iz nemačkog prvenstva - ističe za sajt RSS kapiten Nemanja Ilić.

Otkako je kormilo reprezentacije preuzeo Španac Toni Đerona, naši rukometaši igraju sa više samopouzdanja. Blistali su u kvalifikacijama, još se pamte pobede i remi sa Francuzima, koji su kasnije postali olimpijski šampioni. Ipak, levo krilo naše selekcije smatra da mogu da igraju i pod tenzijom.

- Takav je sport, pritisak je uvek prisutan. Mislim da se momci dobro nose sa njim i da to ne bi trebalo da nam predstavlja problem. Na neki način sami smo krivi za to, što je dobro. Ostvarujemo dobre rezultate sa ovim stručnim štabom, ljudima oko nas, Savezom. Nastavićemo da radimo kao do sada, da idemo od utakmice do utakmice, tako da problema ne bi smelo da bude - naglašava Ilić.

Rukometaše je ohrabrilo okupljanje u novembru, kada su pokazali koliko vrede protiv Slovačke u prijateljskom meču.

- Značila nam je ta utakmica, odigrali smo je dobro, uprkos lošijem početku. Dobro smo odreagovali na njihovu prednost, preokrenuli i prednost sačuvali do kraja. Pozitivno je to što smo videli neke nove igrače, koji su se dobro pokazali. Sve je u najboljem redu i sa mnogo samopouzdanja se pripremamo za EP - podvlači Ilić.

Naši su na EP u grupi u Segedinu, gde 13. januara igraju sa Ukrajinom, 15. sa Hrvatskom, a 17. sa Francuskom. Prve dve ekipe idu u drugu fazu.

- Mislim da je raspored dobar. Ukrajina se navodi kao slabiji protivnik, ali na EP nema slabih ekipa i ne smemo nikog da potcenimo. Pogotovo što je to prva utakmica na takmičenju, pa će biti najteža, tako moramo maksimalno da uđemo u meč kako bismo mogli da očekujemo nešto. Hrvatska i Francuska igraju međusobno u prvom kolu, pa će taj njihov duel dosta toga pokazati. Idemo od utakmice do utakmice, imamo šanse i želimo da pokažemo da sve ide nabolje. Spremili smo se i spremaćemo se još malo koliko imamo vremena da prvo prođemo grupu, pa onda da se borimo koliko možemo - ističe Nemanja Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)