ČETIRI ŽELJE U PEHARU: Zvezda brani trofej, ali favorit je Novi Beograd

S. K.

26. 12. 2021. u 23:00

SPEKTAKL na Dorćolu. Na bazenu "25. maj - Milan Gale Muškatirović" odigraće se F4 Kupa Srbije za vaterpoliste.

ЧЕТИРИ ЖЕЉЕ У ПЕХАРУ: Звезда брани трофеј, али фаворит је Нови Београд

Dušan Mandić Foto M. Vukadinović

U polufinalu se u ponedeljak sastaju: Partizan - Novi Beograd (17.00), Radnički - Crvena zvezda (19.00).

Finale je u utorak od 19.00. Trofej brane crveno-beli, ali su najveći favoriti da podignu pehar "vukovi".

- Slažem se sa trenerom Vujasinovićem da dosadašnji rad pada u vodu ako ne trijumfujemo. Želimo da krunišemo prvi deo sezone osvajanjem Kupa. Favoriti smo, ali neće biti lako. Već u polufinalu nas čeka Partizan, koji nam je u Jadranskoj ligi pokazao da može da nam ozbiljno parira. Nikog ne potcenjujemo, još manje da se plašimo, bitno je da odigramo najbolje u ovom delu sezone - ističe kapiten Novog Beograda Dušan Mandić.

U Partizanu su se dve nedelje spremali za duel sa "vukovima".

- Nemamo šta da izgubimo, tražićemo svoju šansu, da iznenadimo Novi Beograd. Na završnom turniru je sve moguće. Svesni smo da su oni najkvalitetnija ekipa, željni trofeja, da će biti motivisani. Ali, i mi hoćemo da ostvarimo naše ambicije - kaže kapiten crno-belih Milan Aleksić.

Crveno-beli se nadaju da mogu, kao prošle godine, sve da iznenade. Veljko Tankosić, koji je prošle godine postigao pobedonosni pogodak u finalu protiv Radničkog, veruje da mogu da iznenade Kragujevčane:

- Konačno smo kompletni i spremni za veliki izazov. Oni su favoriti, ali u jednoj utakmici možemo da se nadigravamo sa njima. Teško će biti, ali kako igramo na našem bazenu, uz veliku želju i volju, možemo da ih pobedimo. A u finale ko dođe.

U Radničkom ne kriju da im je cilj da trijumfuju na Dorćolu.

- U Beograd dolazimo da osvojimo Kup. Prvo nas čeka duel sa Zvezdom, kojoj će mnogo da znači to što igra na svom bazenu. Daće Bog da je pobedimo, a onda je u finalu sve otvoreno. Istina je da je na turniru Novi Beograd favorit, ali to ne umanjuje naše šanse da trijumfujemo - optimista je kapiten Radničkog Filip Janković.

POLUFINALE

Ponedeljak

Partizan - Novi Beograd 17.00

Radnički - Crvena zvezda 19.00

FINALE - UTORAK

ŽENE

Vojvodina - Crvena zvezda 16.30

MUŠKARCI

Par/NBG - Rad/CZV 19.00

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)