ZVEREV I RUNE RUŠE NOVAKA: "Đoković nije Bog, vreme je da padne"

Novosti online

19. 12. 2021. u 12:01

NAJBOLjI teniser svih vremena Novak Đoković po sedmi put je proglašen šampionom sveta od strane Međunarodne teniske federacije, a u godini koja sledi imaće pred sobom nekoliko izazova: da osvoji 21. gren slem, prestigne Štefi Graf po broju nedelja na prvom mestu, ode korak (ili dva) dalje u Dejvis kupu... Na svim tim frontovima stoje mu mladi lavovi iz nove generacije, među koje spadaju Saša Zverev i Helger Rune.

ЗВЕРЕВ И РУНЕ РУШЕ НОВАКА: Ђоковић није Бог, време је да падне

FOTO: Tanjug

Nemački teniser zaustavio je Noleta u pohodu na Zlatni slem, pošto ga je eliminisao u polufinalu OI u Tokiju, koje je kasnije i osvojio. pored toga, godinu je zaključio osvajanjem Završnog turnira.

To mu je, uz osvajanje mastersa u Sinsinatiju i Madridu, te dva polufinala gren slemova (Ju-Es open, Rolan Garos), bilo dovoljno za treće mesto na ATP listi. Ambicije nemačkog tenisera za 2022. su veće - želi da preskoči Medvedeva i Đokovića!

–Dva su cilja koje još nisam ostvario – osvajanje grend slema i prvo mesto na ATP listi. Nadam se da ću to uspeti da već u Australiji. Na kraju krajeva, ako ti ne veruješ u sebe, ko će? – zapitao se Saša.

S druge strane, Rune je imao mnogo manje uspešnu godinu, ali teniski stručnjaci se slažu da je pred mladim norvežaninom svetla budućnost. On je to i sam najavio i to ne samo rečima nego i delom - u prvom kolu Ju-Es opena zadao je dosta muka najboljem teniseru sveta, osvojivši protiv njega čak i prvi set.

Rune kaže da je tada stekao veliko iskustvo i najavljuje da će Novaku uskoro doći kraj, kao što je već došao Federeru i Nadalu:

- Nije Bog, greše i najbolji i donose neke čudne izbore na terenu. Takođe su i nervozni, ljudi su. Sjajno je videti da Rodžer, Rafa i Novak ne pobeđuju sve vremeu, iako su oni verovatno najbolji u našem sportu - zaključio je Rune, trenutno 134. igrač na ATP listi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a