VATERPOLISTI ZVEZDE SPREMNI ZA HANOVER: Gladni smo pobeda

S. Krstović

30. 11. 2021. u 21:08

NOVI izazov za vaterpoliste Crvene zvezde u Ligi šampiona. Crveno-beli u četvrtom kolu grupe B sutra (20.15) dočekuju neugodni Hanover.

ВАТЕРПОЛИСТИ ЗВЕЗДЕ СПРЕМНИ ЗА ХАНОВЕР: Гладни смо победа

FOTO: M. Vukadinović

Zvezdaši će igrati bez Gavrila Subotića i Dušana Markovića, ali izbora nemaju.

Ukoliko žele da ostanu u trci za F8 od 30. juna do 2. jula u Beogradu moraju, posle Špandaua, da potope i Hanover.

- Odlična su ekipa, godinama igraju Ligu šampiona, imaju dosta stranaca, sjajne bekove, centra. Mi ćemo, i pored toga što ne možemo da računamo na dvojicu bitnih igrača, da damo sve od sebe i učinićemo sve da ponovimo partiju protiv Špandaua i pobedimo - ističe strateg crveno-belih Aleksandar Filipović.

GRUPA A

ČETVRTO KOLO

Olimpijakos - Barseloneta 8:4, Dinamo Tb. - Breša 11:19, Ferencvaroš - Novi Beograd (danas), Jadran ST - Radnički 9:8.
TABELA: Olimpijakos 10, Breša 10, Barseloneta 6, Novi Beograd 6, Ferencvaroš 3, Jadran ST 3, Radnički 1, Dinamo 0 bodova.

Hanover predvode Crnogorci Radović, Darko i Matija Brguljan, Hrvati Muslim, Macan i Ćorušić. Jasno je da se igrači međusobno dobro poznaju.

- Danas nema tajni, mnogi su igrali zajedno ili jedni protiv drugih, tako da je sve otvoreno. Ali, to neće presuditi, već ko je trenutno spremniji - naglašava Filipović.

GRUPA B

ČETVRTO KOLO, SUTRA

OSC - Marselj (19.00), Steaua - Jug (19.00), Crvena zvezda - Hanover (20.15), Pro Reko - Špandau (20.30).

TABELA: Pro Reko 9, OSC 7, Marselj 6, Jug 6, Crvena zvezda 3, Hanover 2, Špandau 1, Steaua 0 bodova.

Crveno-beli su za 70 dana odigrali čak 26 utakmica. Zato Filipović ističe da nemaju vremena za pravi rad sa ekipom, već se trude da oporave i osveže igrače. Protekle nedelje igrali su Regionalnu ligu u Splitu, gde su izvukli i neku korist.

- Naporno je odigrati pet mečeva za četiri dana. U Splitu smo pružili šansu i nekim mlađim igračima, koji su od toga imali koristi. Uostalom, igra protiv splitskog Jadrana hrabri pred važan duel sa Hanoverom - podvlači Filipović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)