SPEKTAKL U SAO PAOLU: Hamilton brilijantnom vožnjom odneo pobedu na VN Brazila i približio se Ferštapenu na 14 bodova u generalnom plasmanu

Novosti online

14. 11. 2021. u 20:10

LUIS HAMILTON nije spreman da se odrekne titule šampiona Formule 1.

СПЕКТАКЛ У САО ПАОЛУ: Хамилтон брилијантном вожњом однео победу на ВН Бразила и приближио се Ферштапену на 14 бодова у генералном пласману

FOTO: AP

Vozač Mercedesa pobedio je na senzacionalnoj trci za Veliku nagradu Brazila na legendarnoj stazi Interlagos u Sao Paolu i tako umanjio razliku u odnosu na vodećeg Maksa Ferstapena u generalnom plasmanu.

Fantastičan vikend je za svetskim šampionom, koji je trku u Sao Paolu počeo sa desete pozicije, posle dvostruke kazne. Prvo je zbog promene dela motora dobio kaznu od pet mesta, a onda i zbog nepropisnog zadnjeg spojlera morao sa začelja da krene u subotnji sprint. 

Impresivno je odvezao juče pa je izborio deseto mesto na gridsu za današnju trku.

Trebalo je Hamiltonu 48 krugova da prvi put dođe u poziciju za napad na lidera trke i taj prvi napad odbio je Holanđanin. Ipak, nastavio je da pritiska šampion i konačno uspeo da izbije na prvo mesto deset krugova pre kraja i da završi trku kao pobednik.

Valteri Botas je završio kao trećeplasirani, ispred Serhija Pereza, koji je osvojio i dodatni bod za najbrži krug.  Šarl Lekler, Karlos Sajnc, Pjer Gasli, Esteban Okon, Fernando Alonso i Lando Noris su ostali vozači u prvih deset, a iza njih su se plasirala još dva bivša šampiona, Sebastijan Fetel i Kimi Rajkonen.

sledeća trka je u Kataru, a Maks ferštapen ima još (samo) 14 bodova prednosti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!