ANJA CREVAR OHRABRENA POSLE SREBRA NA EP: Vreme radi za mene

Slobodan Krstović

14. 11. 2021. u 11:00

ANjA Crevar je zasijala na nedavnom EP u malim bazenima u Kazanju. Našu najbolju plivačicu su dve stotinke delile od zlata na 400 m mešovito, a oborila je i državne rekorde na 200 m mešovito, 200 m leptir i 400 m slobodno.

АЊА ЦРЕВАР ОХРАБРЕНА ПОСЛЕ СРЕБРА НА ЕП: Време ради за мене

FOTO: OKS

Mladu Pančevku, koja od septembra trenira u Banjaluci, poslednji uspesi su ohrabrili i uverili da je na dobrom putu da i u seniorskoj konkurenciji ponavlja uspehe kao u mlađim kategorijama, kada je bila i prvak Evrope.

- Nisam znala koliko vredim, jer su mi nedostajale trke. Uostalom, sve se videlo u Kazanju, gde sam za nekoliko dana, od Svetskog kupa do EP dosta napredovala - ističe Crevarova.

Anja će Kazanj da pamti i po prvoj medalji u seniorskoj konkurenciji. Podseća da se do sada retko takmičila u malim bazenima...

- Ovo je jedna ogromna motivacija za narednu sezonu u 50-metarskom bazenu. Mislim, ako sam u vrhu evropskog plivanja u malim bazenima, svašta mogu da uradim i u velikim, tako da mi je EP psihološki jako prijalo i dalo dodatnu motivaciju. Jer, naučila sam da se motivišem iz neuspeha, a verujem da ću iz uspeha uspeti još više. Drago mi je i što sam pokazala da dobro radim sa Goranom Grahovcem, koji me trenira od septembra - kaže Crevarova.

BANjALUKA

- BILA sam godinu i po u Španiji i očigledno je da mi način rada nije prijao. Onda mi je palo na pamet da kontaktiram sa Goranom pošto se poznajemo dugo i znam kako radi. Očigledno je da je to dobitna kombinacija. Banjaluka ima i savremen bazen, sjajne uslove za rad, veoma sam zadovoljna, što doprinosi rezultatima - naglašava Crevarova.

Pančevku su ohrabrili rezultati i u ostalim disciplinama, bez obzira na to što državni rekordi nisu bili dovoljni za finala:

- Trudim se da postanem svestranija, jer sam u mlađim kategorijama plivala više disciplina. Poslednjih godina sam se bazirala na 400 m mešovito, a moje mogućnosti su daleko veće. Vidi se da mi nedostaju trke, da još ne pokazujem koliko mogu. Ali, polako, samo strpljenje uz naporan rad i sve će doći na svoje - naglašava Anja.

Crevarova bi trebalo da bude i naša uzdanica na Olimpijskim igrama u Parizu. Debitovala je u Riju 2016, u Tokiju bila deseta na 400 m mešovito...

- Od Rija do Tokija nekako sam stagnirala, što je i dobro, jer sam sazrela i shvatila da i loš period može mnogo da donese. Uostalom, meni je tek 21 godina i mislim da moja karijera kreće uzbrdo. Ali, ne gledam daleko, čak ni do SP iduće godine u Fukuoki. U glavi mi je samo naredni trening, zato idemo korak po korak - podvlači Crevarova.

BONUS VIDEO: SLOBODNI ASOVI: Mogući transferi koji će promeniti fudbal!

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina