KRAJ ZA BABIĆA: Srbija ostala bez velike uzdanice

V. N.

31. 10. 2021. u 17:38

VLADAN Babić, kapiten srpskih boksera, zaustavljen je u osmini finala Svetskog prvenstva u Beogradu. Koban po našeg teškaša (+ 92 kilograma) bio je Azerbejdžanac Mahamed Abdulajev, a sudije su bile jednoglasne da je odnos snaga u ringu bio neravnopravan - 0:5.

КРАЈ ЗА БАБИЋА: Србија остала без велике узданице

Foto: BSS

Svi su se u našem taboru potajno nadali da bi upravo Babić mogao da ode najdalje, pa čak i da se domogne medalje. Verovao je u to i on, a i prvi meč, u kojem je sa 3:2 savladao Kamerunca i šampiona Afrike Maksima Jegnonga, pokazao je da naš as i te kako ima dinamita u rukavicama.

I kada je žreb ukrstio Azerbejdžanca i Srbina, znalo se da će meč biti do poslednje kapi znoja. Babić je smelo izašao na megdan čvrstom rivalu. Međutim, u prva tri minuta borbe Abdulajev je stekao prednost. Pokušavao je srpski bokser u drugoj rundi da nametne svoj ritam, imao je stalno inicijativu, a u finišu je izveo dva dobra udarca, prednjim direktom, potom levim krošeom, ali je Abdulajev uspevao da odbije njegove nalete, ulazivši u zagrljaj kad god se za to ukazala prilika. I opet su sudije presudile da je Azerbejdžanac ostavio bolji utisak.

Krenuo je Babić, na krilima velike podrške sa tribina u odlučujućoj rundi na sve ili ništa, protivnik je taktizirao, čuvao prednost i na kraju pobedio, sa više nego ubedljivih 5:0.

Na kraju, kapiten "orlova" je pružio sve od sebe i na dostojanstven, herojski način zatvorio knjigu svojih takmičenja u olimpijskom boksu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)