SKANDAL NA SP U BOKSU: Sudije pokrale Srbiju

Novosti online

30. 10. 2021. u 22:52

ŠESTI dan takmičenja na Svetskom prvenstvu u olimpijskomboksu za muškarce 2021. protekao je u krađama od strane sudija i direktnimštetama na račun reprezentativaca Srbije.

СКАНДАЛ НА СП У БОКСУ: Судије покрале Србију

FOTO: BSS

Na samom startu prve sesije mladi srpski as Omer Ametović boksovao je protiv Temirtasa Zusupova iz Kazahstana 46 - 48 kg gde su direktne odluke sudija bile protiv našeg boksera što ga je i koštalo pobede.

Usledila je i druga krađa u meču našeg Pavela Fjodorova u kategoriji do 63,5 kg koji se borio protiv Turčina Kerema Oezmena. Kraj dana obeležila je najveća krađa koja je započela kao i prethodnedve, dodelom prve runde na konto protivnika srpskog boksera.

Šampion Srbije Almir Memić vodio je bitku protiv Nemca Kevina Šumana u kategoriji do 75 kilograma. Prva runda bila je čista pobeda našeg asa, ali su sudije ponovo radile protiv Srbije, što im je bila celodnevna misija.

- Gotovo identične krađe dogodile su se u prvom, trećem i četvrtom meču srpskih boksera kada su sudije prve runde dale njihovim protivnicima na očigled svih iako su te runde bile čiste pobede naših boksera. Najveća krađa dogodila se u meču našeg Memića gde su sudije kumovale pobedu Nemca i naočigled svih prisutnih u Areni napravili skandal proglasivši pobednikom meča Nemca koji nije bio ni na pola puta do toga. Odmah po donošenju ove sramne odluke Jovica Panić ispred BSS podneo je žalbu i očekuje se da zaseda sudijska komisija AIBA, da se pregledaju snimci koje smo mi odmah pregledali i koji detaljno pokazuju da je pobeda ukradena Srbiji i našem Memiću. Ovo baca ljagu na AIBA pogotovo što su na Olimpijskim igrama u Riu zbog sudijskih mahinacija izgubili organizaciju na OI u Tokiju – objašnjava potpredsednik BSS Slobodan Đurić.

Srpski reprezentativac Almir Memić ne može da sepomiri sa odlukom sudija i ne prihvata poraz.

- Mislim da sam bio ubedljiv, bolji i u prvoj i trećoj rundi, dao sam sve od sebe možda i više. Protivnik je prljavo boksovao što može da se vidi na svakom snimku, a sudija u ringu ga nije čak ni opomenuo, dok je mene non stop upozoravao na sve, svaki moj korak. Za mene je ovo veliko iskustvo, prezadovljan sam pre svega jer mi je posle meča čestitao predsednik našeg saveza Borovčanin, selektor Piperski i treneri, ali od sudija nismo mogli dalje – rekao je nakon meča srpski bokser Almir Memić.

BONUS VIDEO: Vulin, Borovčanin i Roj DŽons junior u areni

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELJKO BULATOVIĆ NAPUSTIO RADNIČKI: Slavni odbojkaški trener biće pomoćnik Zoranu Terziću u Fenerbahčeu i ženskoj selekciji Rusije