PARTIZAN JE OVO DUGO ČEKAO: Crno-beli protiv Novog Beograda - Sudar neporaženih!

S. KRSTOVIĆ

30. 10. 2021. u 08:15

SUDAR neporaženih na Banjici. Vaterpolisti Partizana u jednom od derbija petog kola Superlige večeras (19.00) na Banjici dočekuju Novi Beograd. Crno-beli ulogu favorita prepuštaju Mandiću i drugovima, ali i veruju da će odigrati najbolje ove sezone i da će ostvariti željeni rezultat.

ПАРТИЗАН ЈЕ ОВО ДУГО ЧЕКАО: Црно-бели против Новог Београда - Судар непоражених!

Miloš Korolija / Foto M. Vukadinović

Uzdanice Novog Beograda, kapiten Mandić, Jakšić, braća Pijetlović, Gogov, kao i strateg Vladimir Vujasinović nosili su kapicu Partizana.

- Ovakvu utakmicu dugo čekamo na Banjici. Nekoliko godina Partizan nije bio u stanju da ugosti jednu takvu ekipu, još od Lige šampiona 2017. Samo na našu sreću, nije reč o evropskom, već o srpskom klubu, što daje još veću draž. Znamo mi njih, znaju oni nas - naglašava strateg Partizana Miloš Korolija.

Partizan je odlično počeo novu sezonu, ostvario je kao i Novi Beograd četiri pobede. Ipak, prekaljeni Milan Aleksić je umeren pred veliki okršaj:

- Oni su bez sumnje prvi favoriti prvenstva. Naš cilj je da odigramo najbolje do sada, da se borimo, da damo sve od sebe kako bismo videli koji su naši dometi. Tek smo na početku, sa dosta novih igrača, mučili su nas virus korona i povrede. Uigravamo se, imamo persprektivu i sigurno je da možemo bolje.

FILIPOVIĆ SA CRNO-BELIMA

NAJTROFEJNIJI vaterpolista sveta, zvezda Olimpijakosa Filip Filipović juče je trenirao sa igračima Partizana. Kapiten olimpijskih šampiona, koji se posle Tokija oprostio od reprezentacije, gledaće danas duel crno-belih sa Novim Beogradom. Moći će dobro da prouči igru "vukova", s kojima se šampion Grčke sastaje u 2. kolu grupe A Lige šampiona, 9. novembra na SC "11. april".

Jedna od uzdanica Partizana je i centar Nemanja Vico, koji se vratio posle četiri godine:

- Polako se uzdižemo, igramo sve bolje, protiv Novog Beograda daćemo sve od sebe, igraćemo na sve ili ništa. Mislim da možemo da ih iznenadimo.

Novom Beogradu je ovo treći derbi, u prva dva nadigrao je Radnički i Crvenu zvezdu. Vladimir Vujasinović očekuje veoma težak meč:

- Svi smo mi prošli kroz Banjicu, znamo koliko je to neugodan teren i da Partizan na tom bazenu igra mnogo bolje nego u gostima. Za nas je najvažnije da u ovom trenutku prevaziđemo umor posle teških mečeva, da odigramo najbolje što možemo i osvojimo tri nova boda.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati