PO UZORU NA 1978. GODINU: Napravljena poštanska marka SP u Beogradu (FOTO)

Novosti online

20. 10. 2021. u 18:50

BEOGRAD, jedini grad u svetu koji će počevši od 24. oktobra 2021. moći ponosono da istakne da je bio dva puta organizator Svetskog prvenstva u olimpijskom boksu za muškarce.

ПО УЗОРУ НА 1978. ГОДИНУ: Направљена поштанска марка СП у Београду (ФОТО)

FOTO: BSS

Prvi put naš glavni grad ugostio je najbolje boksere sveta 1978. Godine u drugom izdanju u istoriji ovog takmičenja, sada smo ponovo domaćini svetu, svetskim asovima plemenite veštine u 21. šamionatu ovog formata. 

Kako pre 43 godine, tako i ovaj put Pošta Srbije obeležila je ovaj događaj na svojevrstan način, tako što je pustila u opticaj zvaničnu marku Svetskog prvenstva u boksu.

Marka sa prepoznatljivim bojama naše zastave i motivom boks rukavica štampana je u nominalnoj vrednosti od 30 dinara, u tabacima od osam komada, a izrađene su i prigodne koverte. U sredini tabaka, nalazi se vinjeta na kojoj je prikazan zvanični logo SP u boksu 2021.

Pošte Srbije će ovim prigodnim filatelističkim izdanjem ostaviti trajni podsetnik na šampionat sveta u kome će učestvovati rekordan broj takmičara u istoriji ovog sporta i takmičenja. 

Poštanska marka je sjajno promotivno sredstvo i na ovaj način trajno se čuvaju sportska dobra i nasleđe i ukazuju na važnost bavljenja sportom, razvijanje timskog i pobedničkog duha.

FOTO: Bokserski savez Srbije

Ovaj međunarodni sportski događaj u organizaciji Bokserskog saveza Srbije I Međunarodne svetske boks federacije AIBA okupiće preko 600 najboljih takmičara iz celog sveta koji će se takmičiti u 13 kategorija.

U redovima Pošte Srbije se prethodne 23 godine, do odlaska u penziju, nalazio i bivši reprezentativac naše zemlje, osvajač mnogobrojnih medalja i Jugoslovenska legenda boksa Dragan Dimić-Dimke. 

Bronza sa reprezentacijom 1981. godine, srebro na čuvenom i prestižnom međunarodnom turniru „Strandžat", titula „Čelične pesnice" u Zenici su samo neke od odličja koja je osvojio čovek velikog srca, bokser, vredni i predani radnik i ljubitelj svog poziva, dvalac krvi čak 72 puta, humanitarac, trener iz čije je škole boksa poniklo mnogo šampiona i čiji je pedagoški rad pomogao mladima da kroz život krenu pravim putem. Dimić je od nedavno pokrenuo i besplatne treninge za sve osnovce u Beogradu.

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)