RUSI BOKSUJU ZA SRBIJU: Petorica boksera iz Rusije ponosno nose srpsku trobojku

Tanjug

19. 10. 2021. u 15:03

Bokserski reprezentativci Srbije Vahid Abasov i Pavel Fjodorov, poreklom Rusi, izjavili su da im je velika čast da predstavljaju Srbiju i da će učiniti sve da osvoje medalju na Svetskom prvenstvu.

РУСИ БОКСУЈУ ЗА СРБИЈУ: Петорица боксера из Русије поносно носе српску тробојку

FOTO: Bokserski savez Srbije

Rusija je svetska velesila u boksu, konkurencija za nacionalni dres je ogromna, pa se bokseri odlučuju na potez koji su, sem Abasova (kategorija 67 kg) i Fjodorova (63,5), napravili još trojica i obukli dres Srbije - Tamir Galanov (54 kg), Vladimir Mirončikov (80 kg) i Sadam Magomedov (92 kg).

“Od prvog dana nismo imali dilemu, znali smo da pored Rusije samo grb Srbija može da bude na našim grudima. Kada smo dobili tu mogućnost, da dođemo u ovu divnu, plemenitu zemlju, ljudi toplog srca, sa dušom, odmah smo odgovorili sa DA. Svi smo dobili srpske pasoše, živimo u Srbiji, učimo jezik intenzivno i prija nam. Stopili smo se sa ovom rajskom zemljom i imamo nameru da ostanemo da živimo ovde i radimo ovaj naš posao”, izjavio je Abasov, pobednik Beogradskog pobednika 2021, a preneo Bokserski savez.

Sa srpskim Rusima, kako ih svi od milja zovu, nalaze se i njihovi treneri, koji su takođe stigli iz Rusije i konstantno rade na obuci domaćih trenera i njhovom usavršavanju.

“U Srbiji se osećam izuzetno lepo, duša mi se stopila sa ovom zemljom i narodom. Prošle godine imao sam sjajne nastupe za beogradski Radnički, a ove me povreda omela da imam više mečeva. Sada sam maksimalno oporavljam, imali smo vrhunske pripreme i jedva cekam žreb i početak mečeva u Areni. Osvojiti 100.000 dolara je zaista veliko, ali boks je moj život i želja za medaljom je veća. Ako mi se želja ispuni, sa velikim ponosom i punim srcem pevaću himnu Srbije”, istakao je Fjodorov.

Šampionat sveta održaće se od 24. oktobra do 6. novembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere