SUPER KUP OSTAO NA LAJKOVAČKOJ PRUZI! Prvi trijumf odbojkašica Železničara u novoj sezoni

B. PUZOVIĆ

29. 09. 2021. u 15:56

PEHAR Super kupa Srbije za odbojkašice ostao je na lajkovačkoj pruzi!

СУПЕР КУП ОСТАО НА ЛАЈКОВАЧКОЈ ПРУЗИ! Први тријумф одбојкашица Железничара у новој сезони

foto: OSS

Odbojkašice Železničara iz Lajkovca u ovdašnjoj Sportskoj hali, drugi put uzastopno osvojile su Super kup, što je ujedno i njihov prvi trofej u novoj sezoni. U dinamičnom meču, komšijskom derbiju, Lajkovčanke su rezultatom 3:2 savladale aktuelnog šampiona Ub.

Sa dva trofeja, Železničar je drugi najuspešniji tim ovog takmičenja, posle Vizure, koja je do sada pet puta osvojila Super kup Srbije za odbojkašice.

SJAJNA UVERTIRA

- Trofej Super kupa Srbije, koji smo osvojili, sjajna je uvertira za početak prvenstva, jer je ovo izvanredan početak sezone – kaže Ivana Lazarević, direktor Odbojkaškog kluba Železničar. - Ovaj trijumf nam mnogo znači, jer svoju riznicu  dopunjavamo novim trofejima, a ovaj je, nadamo se, prvi u nizu ove sezone. Već se vraćamo obavezama koje početak prvenstva zahteva, devojke nastavljaju sa treninzima. Planiramo da budemo u vrhu i da napadnemo prvu poziciju na tabeli.

Lajkovački tim, inače, do sada je bio prvak Superlige, po dva puta je uzastopno osvojio Kup Srbije i Super kup.

Šef stručnog štaba Železničara Branko Kovačević ukazao je poverenje postavi koja je iznela veći deo meča: Uzelac, Milojević, Antonijević, Kutlešić, Rajlić, Mirosavljević i Vujović, dok su vrlo malo u igru ulazile Knežević, Perović i Batinić. Ključne figure utakmice i pobede Želje bile su Uzelac i Mirosavljević, odlične u svim segmentima igre, kao i Rajlić u napadu i Antonijević u organizaciji napada. 

- Pokazale smo da imamo spremniji i kompaktniji tim i da smo zasluženo pobedile aktuelnog šampiona Ub, koji je bio dostojan protivnik u utakmici za pehar Super kupa Srbije, titulu koju smo dvaput zaredom osvojile, a koja će nam biti dodatni podstrek i motiv za što bolje rezultate i uspehe u prvenstvu – kaže kapiten Železničara Anica Kutlešić, kojoj je u Sportskoj hali u Lajkovcu, uz ovacije vernih navijača, pehar Super kupa uručio Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije.

 

POENI

Železničar je pobedio Ub sa 3:2 ((23-25, 25-21, 25-12, 24-26 i 15-10). Uzelac je osvojila 24 poena, Rajlić 23, Mirosavljević 21, Milojević sedam, Kutlešić šest, Antonijević i Perović po jedan. Kod Ubljanki po 14 poena osvojile su Ranković i Vučićević, Pavlović 12, Lukić 11, Medić osam... Ekipa Uba je nekoliko puta pravila preokret i vraćala se u meč. Na utakmici u Lajkovcu, prvi put u Srbiji u upotrebi je bila video provera poena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest