LISINAC PRED PORTUGAL: Reprezentacija za respekt, cenimo sve rivale

S. KRSTOVIĆ

05. 09. 2021. u 21:07

NEMAJU vremena previše da tuguju zbog nesrećnog poraza od Poljske. Odbojkaše sutra (17.30) očekuje četvrti meč grupe A 32. EP u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji, protiv, na papiru, autsajdera Portugalije.

ЛИСИНАЦ ПРЕД ПОРТУГАЛ: Репрезентација за респект, ценимо све ривале

FOTO: CEV

 Do kraja grupne faze evropski prvaci se u utorak (17.30) sastaju sa Grčkom.

- Nismo bili miljenici fortune protiv Poljaka. Imali smo šansu da meč privedemo možda i pre petog seta. Ali, nismo iskoristili, kao ni ključnu kontru u taj-brejku, tako da su oni na kraju zasluženo pobedili. Mi možemo da budemo zadoljvni igrom koju smo pokazali. Protiv Belgije, Ukrajine i Poljske smo prikazali dobar nivo igre. Sigurno je da ima i nedostataka, koje ćemo ispravljati i nastavku turnira. Mislim da dosadašnjim učinkom možemo da budemo zadovoljni - naglašava u telefonskom razgovoru, za "Novosti", Srećko Lisinac.

Dobre partije na startu šampionata "orlovima" ulivaju nadu da su na pravom putu na prvenstvu. I oprezni su pred poslednja dva duela u grupi A.

- Ne gledamo daleko, već idemo iz utakmice u utakmicu. Nikako ne bi trebalo potceniti ni Portugalce, ni Grke. Oni su do sada igrali veoma dobro, nisu se predavali. Niko ih nije lako dobio, tako da bi protiv njih trebalo odigrati dobro da bi se pobedilo, neće se utakmica sama od sebe dobiti. I ti mečevi mogu da budu dobar sparing, na kojima možemo još više da unapredimo neke elemente, za koje ne mogu da kažem da su dosad bili loši, ali se oscilovalo.

Nekada je Portugalija umela da iznenadi Srbiju i u Beogradu...

- Ne sećam se da sam skoro igrao protiv njih. Imaju dobrog dizača, igrače, pokriveni su na svim pozicijama. Solidni su, ne igraju u najboljim evropskim klubovima, ali su svakako reprezentacija za respekt. Isto važi i za Grke.

DEVOJKAMA SVAKA ČAST

DOK su igrali sa Poljacima u Krakovu, u isto vreme u "Štark areni" se vodila borba Srpkinja i Italijanki za zlato.

- Posle meča sam saznao rezultat. Šteta je što nisu uspele da odbrane titulu prvaka Evrope, ali mislim da bi trebalo da budu zadovoljne onim što su poslednjih godina uradile. Nedostajala im je Brankica Mihajlović, koja je jedan od nosilaca reprezentacije. Uvek postoji žal, ali svaka im čast, odigrati EP na takav način posle OI, gde su bile treće. Stvarno su za ponos - ističe Lisinac.

Na šampionatu je već bilo iznenađenja, najveće je poraz Rusije od Turske. A moguće je da se nekom od tih selekcija naši sastanu u osmini finala ili četvrtfinalu.

- To je možda iznenađenje na papiru. Turci imaju mladu i perspektivnu selekciju, moglo se očekivati da dobiju nekog favorita. Rusi su došli bez glavnih igrača, verovatno se promenio lider ekipe, mladi ne mogu da iznesu teret kao Mihajlov i Muserski. Ali, imaju veliki potencijal i veliki su favoriti za medalju - ističe Lisinac.

Zato Srećko smatra da ne bi trebalo ništa planirati unapred:

- Uvek se nešto izjalovi. Zato mora da se gleda naredni protivnik, spremati se za njega, a posle ko dođe u nokaut fazi. A jasno je da bi se osvojila medalja moraju svi da se pobede.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024