IVER NE PADA DALEKO OD KLADE: Unuk Muhameda Alija uspešno započeo profesionalnu karijeru (FOTO)

S. ŽARKOVIĆ

15. 08. 2021. u 16:31

BOKSERSKA dinastija Ali dobila je i muškog nastavljača, a ako se po jutru dan poznaje, neće obrukati ime slavnog dede. Posle ćerke Muhameda Alija Lajle Ali, koja je to činila u ženskom boksu, sada će i njegov unuk Niko Ali Volš da po ringu pleše kao leptir, a ubada kao pčela.

ИВЕР НЕ ПАДА ДАЛЕКО ОД КЛАДЕ: Унук Мухамеда Алија успешно започео професионалну каријеру (ФОТО)

foto: AP

Da krv nije voda, dvadesetjednogodišnji sin Muhamedove ćerke Rašide pokazao je u subotu u svojoj prvoj profesionalnoj borbi srednje kategorije, u kojoj je tehničkim nokautom u prvoj rundi savladao Džor-dana Viksa.

U okršaju obeleženom nostalgijom, u kome je Ali Volš nastupio u šortsu svog dede iz šezdesetih godina, a promoter bio Bob Arum (89), koji je organizovao i Alijeve mečeve, uprkos očiglednim razlikama u građi i brzini, desnica koja je je munjevito zadavala kišu udaraca grogiranom Viksu, podsetila je na najvećeg ikada.

- Razmišljao sam dosta o svom dedi, nedostaje mi mnogo. Bilo je ovo emotivno putovanje. Mislim da smo ja i Viks napravili malo istorije večeras. Borba je u potpunosti ispunila moja očekivanja - izjavio je Ali Volš po završetku duela.

Rođen u Čikagu, a živi u Las Vegasu, Niko nije oduvek bio zainteresovan za sport koji je proslavio legendarnog dedu, a do pre sedam godina izgledalo je da će slediti stope svog brata Bjađa, koji se bavi američkim fudbalom. Tada je počeo sa amaterskim mečevima, a u prve dve godine imao je sreću i da mu savetima pomogne Muhamed Ali, koji je 2016. izgubio bitku od Parkinsonove bolesti.

Pritisak slavnog nasleđa je u prvim godinama bio veliki, pa je Volš sakrivao tetovažu dede na svojoj desnoj ruci, dok sve nije shvatio kao priliku da porodicu učini ponosnom:

- Pritisak nije nastaviti nasleđe najvećeg boksera ikada. Pritisak je nastaviti nasleđe mog dede, nekog ko mi je bio bitan - rekao je jednom prilikom.

Foto: Tanjug/AP

Unuk priznaje da nije obdaren dedinim fizičkim kvalitetima, ali mu je adut mentalna snaga:

- Koncentracija mi je najveća vrlina, veliki sam fan boksera koji se odlikuju odlučnošću i fokusom.Na osnovu jednog meča teško je praviti prognoze, ali na putu ka slavi, Niku Aliju Volšu pomoći će nešto što sigurno ima - šampionsko srce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine