IZAŠLA RANG LISTA STRELACA: Srbija ima dvojicu u prvih 10

Novosti online

12. 08. 2021. u 16:41

SRPSKI strelci Damir Mikec i Milenko Sebić nalaze se među 10 najboljih na najnovijim svetskim rang listama Međunarodne streljačke federacije (IŠF) objavljenim posle Olimpijskih igara u Tokiju.

ИЗАШЛА РАНГ ЛИСТА СТРЕЛАЦА: Србија има двојицу у првих 10

Foto: Zoran Jovanovic

Njih dvojica su obradovali našu zemlju medaljama sa najveće sportske smotre. Mikec je u disciplini vazdušni pištolj osvojio srebro, dok je Sebić u trostavu bio bronzani.

Neposredno pred OI, Damir je osvojio srebro i na Svetskom kupu u Osijeku, a prvo mesto drži olimpijski prvak i pobednik SK u Osijeku Džavad Forugi iz Irana. Sebić je peti na listi strelaca malokalibarskom puškom iz trostava.

FOTO: M. Vukadinović/P. Milošević

Andrea Arsović, osvajač osmog mesta MK puškom iz trostava u Tokiju trenutno je na 13. poziciji liste za ovo oružje, Zorana Arunović je na 21. mestu MK sport pištoljem.

Zahvaljujući trenutnom plasmanu, Damir Mikec i Milenko Sebić su dobili pozivnice za ''Kup predsednika''.

Datum i mesto održavanja takmičenja, na koje je pozvano po prvih 12 strelaca na rang listama IŠF posle OI, će uskoro biti određen. U većini disciplina vazdušnim i malokalibarskim oružjem prve pozicije na listama drže olimpijski prvaci.

Dve discipline su izuzetak, vazdušnom puškom za žene vodi Merolin Taker (SAD), koja je na OI bila šesta, ali dosta bodova skupila je na Svetskim kupovima. Olimpijska prvakinja Kijan Jang je treća, na prvoj poziciji MK puškom trostav za muškarce je osvajač olimpijskog srebra Sergej Kamenski (Rusija), a šampion iz Tokija Čangong Žang (Kina) je na trećem mestu.

(Srbija Danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!