ODBOJKAŠI KRALJEVAČKE RIBNICE POČELI PRIPREME: U Novoj sezoni pohod na tri trofeja

G.Ć.

27. 07. 2021. u 17:12

POSLE zaslužene letnje pauze nakon najuspešnije sezone u klupskoj istoriji u kojoj su osvojili nacionalni Kup i ligaški deo šampionata završili na drugom mestu, odbojkaši kraljevačke Ribnice počeli su pripreme za predstojeće izazove na domaćoj i evropskoj sceni u takmičarskoj 2021/22. godini.

ОДБОЈКАШИ КРАЉЕВАЧКЕ РИБНИЦЕ ПОЧЕЛИ ПРИПРЕМЕ: У Новој сезони поход на три трофеја

FOTO: GU Kraljevo

U taboru popularnih „musketara“ ne kriju svoje ambicije. Po rečima šefa stručnog štaba Milana Simojlovića cilj je osvajanje sva tri domaća trofeja – Superkupa, Kupa i titule prvaka države, kao i da se što dalje dogura u evropskom CEV Kupu.

FOTO: GU Kraljevo

- Tim je upravo i selektiran za takve domete. Drago mi je što smo ubedili Vlada Petkovića da odloži kraj karijere i da sa nama odigra još koju sezonu. Stranci koje smo angažovali imaju dosta iskustva, posebno Safonov sa kojim sa već osvojio evropski kup. Zašto to ne bismo ponovili i ove godine – kaže Samojlović.

FOTO: GU Kraljevo

Uz pomenute Vlada Petkovića i iskusnog Rusa Aleksandra Safonova, redove Kraljevčana u prelaznom roku pojačali su kanadski korektor Ksander Ketražinski, primač Dimitrije Pantić i povratnici Branislav Seizović i Slobodan Milovanović, dok je Nejtan Delgajdis prešao u Partizan, Jovan Vukmirović u kragujevački Radnički, a Lazar Močić u Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca.

FOTO: GU Kraljevo

Odbojkaši Ribnice pripreme su tradicionalno započeli u popularnim kraljevačkim „Borićima“, potom odlaze na obližnji Goč, a drugi deo odradiće na Ubu. Planiran je odlazak na turneju po Ukrajini, a generalna proba za start sezone biće na Memorijalnom turniru „Dušan Bošković“ u Kraljevu.

PODRŠKA

PRVOM okupljanju aktuelnih pobednika Kupa Srbije prisustvovao je i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić poželevši im mnogo uspeha i novih pehara u predstojećoj sezoni.

- Očekujem da će i ove sezone nastaviti sa odličnim rezultatima, da ćemo imati više prilike da ih gledamo u Hali sportova, da će epidemiološke mere dozvoliti da njihovim utakmicama prisustvuje i tri hiljade navujača, jer ovi momci to zaslužuju - poručio je gradonačelnik Terzić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)