BRAVO IVANA: Srpkinji srebro na evropskom prvenstvu!

Novosti online

16. 07. 2021. u 20:12

Srpska atletičarka Ivana Ilić postala je juniorska evropska vicešampionka nakon što je finalnu trku na 100 metara istrčala za 11,42 sekundi i zauzela drugo mesto na Evopskom prvenstvu u Talinu.

БРАВО ИВАНА: Српкињи сребро на европском првенству!

FOTO: SAS

Pulenka trenera Dragana Dukanca imala je fantastičnu sezonu, nekoliko puta je obarala državni juniorski rekord na 100 metara, a za kraj sezone uspela je da osvoji srebrnu medalju i time postane prva sprinterka u istoriji Srbije koja je osvojila medalju na Evropskom prvenstvu.

Ivana je vodila skoro celu trku, ali je 20 metara pred kraj prestigla atletičarka iz Irske, Rasidat Adeleke koja je zauzela prvo mesto rezultatom 11,34 sekundi, treća je bila Joy Eze iz Velike Britanije sa 11,44 sekundi.

- Još uvek sam pod velikim utiskom, ne znam ni šta bi rekla osim da sam jako srećna. Zahvalna sam svima na podršci, pogotovo mom trenerku Draganu Dukancu. Drago mi je što sam bila u prvoj stazi i što sam gledala samo sebe i trčala svoju trku. Ispalo je i bolje nego što smo očekivali. Nadam se da su svi ponosni - rekla je Ivana Ilić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)