SRBIJA DOBILA NOVOG ŠEFA MISIJE NA OI: Nataša JAnković menja Damira Štajnera

Novosti online

02. 07. 2021. u 14:06

NA SEDNICI Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Srbije održanoj u petak, doneto je nekoliko odluka.

СРБИЈА ДОБИЛА НОВОГ ШЕФА МИСИЈЕ НА ОИ:  Наташа ЈАнковић мења Дамира Штајнера

FOTO: OKS

Prva je da će zastavu Srbije na cermoniji otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju nositi Sonja Vasić i Filip Filipović, a druga da će šefica Misije OKS na 32. Igrama biti Nataša Janković.

On će na toj funkciji zameniti Damira Štajnera.

Nataša Janković je od 2011. godine deo Olimpijskog komiteta Srbije i rukovodi projektima olimpijske edukacije i promocije olimpijskih vrednosti. U dosadašnjim Misijama u Londonu 2012. i Riju 2016. godine, kao i na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju 2015. godine, imala je aktivnu ulogu. Dobitnica je trofeja Međunarodnog olimpijskog komiteta sa temom „Olimpizam u akciji“ 2018. godine.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković je obavestio članove Izvršnog odbora da je u ovom momentu ukupno 83 sportista izborilo plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Maljković je takođe čestitao generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom na reizboru za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta na Generalnoj skupštini ovog najvišeg evropskog olimpijskog tela koja se održavala u Atini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GRCI, BIVŠA BRAĆO, OVO VAM NEĆEMO OPROSTITI: Nemanja Matić, besan zbog Kosova, poslao brutalnu poruku lažnim prijateljima