MESI JE OSTAO BEZ POSLA, ALI MU STIŽE FINANSIJSKA INJEKCIJA: Bivši saigrač najboljeg fudbalera sveta posle 17 godina vraća dug od 50 dolara

Novosti online

02. 07. 2021. u 12:14

FUDBALER čileanskog Palestina Pablo Alvarado malo je poznat svetskoj javnosti, ali ga dobro pamti najbolji igrač sveta Leo Mesi. Razlog je taj što mu bivši saigrač iz mlade reprezentacije Argentine već 17 godina duguje - 50 evra.

МЕСИ ЈЕ ОСТАО БЕЗ ПОСЛА, АЛИ МУ СТИЖЕ ФИНАНСИЈСКА ИНЈЕКЦИЈА:  Бивши саиграч најбољег фудбалера света после 17 година враћа дуг од 50 долара

FOTO: AP

Tokom priprema za Mundijalito 2005 koji su Mesi, Kun Aguero, Ezekijel Garaj i kompanija osvojili, a na koji Alvarado na kraju nije ni otputovao, Leo Mesi je bio blagajnik ekipe. Mladi gaučosi posle utakmice sa Paragvajom na stadionu "Dijego Armando Maradona" prikupljali su novac za gostovanje Urugvaju jer AFA nije imala dovoljno novca da ih pošalje tamo o svom trošku.

Alvarado nije imao sitno pa je ponudio novčanicu od 100 dolara, ali Mesi nije imao da mu vrati kusur pa su se dogovorili - Leo će platiti za njega, a Pablo će mu vratiti novac u Urugvaju.

U međuvremenu, igrači su se vratili u svoje klubove.

Mesi je svoj deo pogodbe ispunio ali Alvarado nije imao priliku - jer nije pozvan na utakmicu protiv Urugvaja, a ni na jednu više ikad pod zastavu Argentine.

Sledećih 15-ak godina proveo je uglavnom na pozajmicama iz San Lorenca, a onda se skrasio u Čileu.

Ova priča postala je viralna jer je Mesi ostao bez posla pošto mu je ugovor sa Barselonom istekao pre dva dana i tada se Alvarado javio obećanjem da će skupiti toliko i prvom prilikom poslati Mesiju novac. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)