PROSLAVOM OLIMPIJSKOG DANA POSLATA poruka mira, solidarnosti i optimizma pred OI u Tokiju

Novosti online

24. 06. 2021. u 15:20

U sredu 23. juna u Srbiji je po 27. put obeležen Olimpijski dan kojim se proslavlja rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ove godine Olimpijski dan je organizovan u saradnji sa Beogradskim trkačkim klubom u Parku „Ušće“ gde je održan javni trening trčanja.

ПРОСЛАВОМ ОЛИМПИЈСКОГ ДАНА ПОСЛАТА порука мира, солидарности и оптимизма пред ОИ у Токију

FOTO: OKS

Preko 500 trkača uzelo je učešće u obeležavanju 127. rođendana MOK-a i tako pomoglo u širenju olimpijskog duha, ali i dalo podršku Olimpijskom timu Srbije koji se priprema za Igre u Tokiju koje počinju za tačno 29 dana.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah poslao je poruku svima koji širom sveta proslavljaju Olimpijski dan.

FOTO: OKS

- Proslava Olimpijskog dana u godini kada se održavaju Olimpijske igre ima posebnu draž. Danas slavimo radost sporta i sećamo se početka modernog olimpizma i njegovog utemeljivača, Pjera de Kubertena. U momentu kada se celo čovečanstvo suočava sa pandemijom virusa, moć sporta, koji nosi poruku nade i optimizma, još je značajnija. Kada se najbolji svetski sportisti okupe na Olimpijskim igrama u Tokiju 23. jula, poslaće jaku poruku celom svetu. Poruku mira, solidarnosti i optimizma. Tu istu poruku šaljemo i svi mi koji danas proslavljamo Olimpijski dan – stoji u poruci predsednika Međunarodnog olimpijskog komiteta – rekao je Bah u svojoj poruci.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković poručio je da je slavljenje i obeležavanje Olimpijskog dana proslava svih vrednosti koje sa sobom nosi olimpijski pokret i slanje poruke optimizma i nade u teškim vremenima za ceo svet.

FOTO: OKS

- Bilo je divno na jednom mestu videti veliki broj ljudi koje spajaju olimpijske vrednosti i ljubav prema sportu. Svakog juna obeležavamo rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta i sećamo se stvaranja modernog olimpijskog pokreta. Sport je oduvek spajao ljude i danas smo takođe svi bili ujedinjeni u slanju podrške našim olimpijcima koji će nastupati ovoga leta u Tokiju. Početak Olimpijskih igara očekuje nas za manje od mesec dana, a naš tim za Tokio je sve brojniji i brojniji. Svi članovi Olimpijskog tima Srbije nestrpljivo čekaju najveću svetsku smotru vrhunskih sportista, kao i svi mi koji danonoćno radimo da im obezbedimo sve uslove za što kvalitetniji nastup – istakao je Božidar Maljković

FOTO: OKS

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)