34. BEOGRADSKI MARATON Start trke u talasima

Novosti online

06. 06. 2021. u 07:00

ODBROJAVANjU je došao kraj - prestoničkim ulicama će posle dve godine ponovo defilovati trkači, atletičari, zaljubljenici u trčanje.

34. БЕОГРАДСКИ МАРАТОН Старт трке у таласима

FOTO: M. Vukadinović

Njih 5.000 će danas od 8.00 započeti 34. Beogradski maraton i upriličiti jedan od najmasovnijih sportskih događaja u Srbiji, koji je prošle godine morao da bude otkazan pod naletom pandemije virusa korona.

Na stazama će trčati domaći i regionalni takmičari, na čelu sa iskusnom Oliverom Jevtić, koja je dva puta slavila u glavnom gradu naše države. Ovog puta neće biti inspirisanih Kenijaca, koji su se naosvajali zlatnih odličja u muškoj (18) i ženskoj konkurenciji (4) za ovih više od tri decenije godine postojanja.

- Odrekli smo se dečjeg maratona, javnog treninga atletike. Neće biti ni trke zadovoljstva kao ni masovnog zajedničkog starta, već će maratonci i polumaratonci trke započinjati u "talasima". Takođe, smanjili smo brojnost učesnika. Sa oko 10 hiljada onih koji su želeli da učestvuju, od čega je njih tri i po hiljade trebalo da bude iz čak 70 zemalja sveta, sveli smo se na oko pet hiljada domaćih učesnika, četiri hiljade polumaratonaca i hiljadu maratonaca - rekao je direktor beogradske trke Dejan Nikolić.

Rekorde u maratonu drže Jafet Kosegi (2:10:54) i Kristina Pomaku (2:29:44), dok su u polumaratonu najbrži bili Olivera Jevtić (1:11:41) i Vili Kariku Mvangi (1:02:51).n

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega