ŠAMPION EVROPE UZ MALIŠANE: Karavan sportskih igara mladih u Sremskoj Mitrovici

Novosti online

30. 05. 2021. u 19:40

KARAVAN radosti i prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih krstari Srbijom, donosi sreću školarcima koji obožavaju najlepšu sportsku priču i jedva čekaju da postanu njen deo.

ШАМПИОН ЕВРОПЕ УЗ МАЛИШАНЕ: Караван спортских игара младих у Сремској Митровици

FOTO: S. Cvetković/SIM Srbija

Pravi spektakl priređen je u Sremskoj Mitrovici, gde je uz mališane bio evropski šampion u kajaku za mlađe seniore i član srpskog olimpijskog tima za Tokio, Bojan Zdelar.

- Veoma mi je drago što sam se družio sa decom na Sportskim igrama mladih, a posebno mi je zadovoljstvo to što sam kod njih video takmičarski duh. Vrlo je važno da deca u najranijem dobu počnu da se bave sportom, pre svega zbog zdravog duha i tela, posle ima prostora i za profesionalni nivo - poručio je Bojan Zdelar (21), koji je rođen u Sremskoj Mitrovici i član je kluba Val.

Sva takmičenja održana su uz maksimalno poštovanje svih epidemioloških mera koje su u borbi protiv virusa korona propisali Vlada Srbije i lokalni krizni štabovi. U Srbiji, Dunav osiguranje Sportske igre mladih, održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića i uz podršku Vlade Srbije.

Domaćin najlepše sportske priče za osnovce Srbije bio je i Sombor, a sledeća stanica je Beograd, 2. juna na sportskim terenima na Adi Ciganliji.

Za jul je u planu Državno finale Igara, a velika proslava se sprema za kraj avgusta, kada će Split biti domaćin regionalne završnice, pod parolom "Igre su Zakon".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJSRAMNIJA ODLUKA U ISTORIJI SPORTA: Nameštali trku, svi diskvalifikovani (VIDEO)