BELORUSKI TRENERI IZBAČENI SA OLIMPIJADE: MOK im oduzeo akreditacije zbog slučaja Timanovske

D. D. S.

06. 08. 2021. u 13:01

MEĐUNARODNI Olimpijski komitet (MOK) oduzeo je akreditacije dvojici beloruskih atletskih trenera koji su pokušali prisilno da vrate sprinterku Kristinu Timanovskaju u domovinu.

БЕЛОРУСКИ ТРЕНЕРИ ИЗБАЧЕНИ СА ОЛИМПИЈАДЕ: МОК им одузео акредитације због случаја Тимановске

Sprinterka Kristina Timanovska

MOK je saopštio da je pokrenuo zvaničnu istragu o Arturu Šimaku u Juriju Majseviču koji su morali da napuste olimpijsko selo, dok je, u međuvremenu, beloruska atlatičarka Timanovska dobila azil u Poljskoj, pošto se usprotivila čelnici Olimpijskog komiteta Belorusije i javno kritikovala trenere.

- Važno je da utvrdimo sve činjenice, a za to je potrebno vreme. Do tada, za MOK je najvažnije da sve bude u redu sa sportistkinjom - rekao je Mark Adams, portparol MOK. Zvaničnici Olimpijskog komiteta Belorusije tvrde da je ona izbačena iz nacionalnog tima zbog "emotivnog stanja". U saopštenju MOK navodi se da oduzimanje akreditacija trenerima predstavlja "uslovnu meru koja je u interesu beloruskih sportista u Tokiju." Dodaje se i da je formirana posebna komisija za istragu koja će i beloruskim trenerima dati priliku da se izjasne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest