ODBOJKAŠICE IGRAJU DERBI ROTIV BRAZILKI: U pobedničkom ritmu

S. K.

30. 07. 2021. u 20:58

PRVI veliki derbi na Olimpijskim igrama odbojkašice će odigrati sutra (9.25) sa Brazilkama.

ОДБОЈКАШИЦЕ ИГРАЈУ ДЕРБИ РОТИВ БРАЗИЛКИ: У победничком ритму

FOTO: FIVB

Biće to duel za prvo mesto u grupi A, koje donosi u četvrtfinalu (4. avgusta) četvrtu ekipu iz mnogo jake grupe B. Srpkinjama u grupi ostaje i duel sa Korejkama, s kojima se sastaju u ponedeljak u 2.00 po našem vremenu.

- Očekuje nas najteži meč u grupi. S jedne strane važno je da se nastavi u pobedničkom ritmu, s druge pitanje je da li je prvo mesto toliko važno kada se zna koliko je jaka druga grupa. Zato je najvažnije da idemo od utakmice do utakmice, da iz meča u meč podižemo naš nivo igre uoči nokaut faze - umeren je selektor Zoran Terzić.

Brazilke su na turniru imale i težak duel sa Dominikanskom Republikom (3:2), koji je pokazao njihove slabosti. Ipak, reč je o jednoj od najboljih svetskih selekcija, protiv koje je uvek neizvesno.

- To je jedan od odlučujućih duela u grupi. Nadam se da ćemo da pružimo naš maksimum i pobedimo, kako bismo učvrstile prvo mesto - optimista je Ana Bjelica.

Blokerka Maja Aleksić ne očekuje nimalo lak meč sa Brazilkama:

- Biće nam to najteži meč dosada. Brazilke nisu baš odigrale najbolje što mogu protiv Dominikanske Republike, ali one su uvek jedan od favorita na svakom turniru. Sigurno je da naš duel odlučuje o pobedniku grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna