BOGDANOVIĆ: Žoc bi se prilagodio u NBA ligi, Jokić mora da časti ako dobije MVP nagradu

Novosti online

20. 05. 2021. u 16:41

BOGDAN Bogdanović je u razgovoru sa srpskim novinarima koje je organizovao nemački gigant oprema "Adidas" govorio o Atlanti, Nikoli Jokiću, Paritzanu...

БОГДАНОВИЋ: Жоц би се прилагодио у НБА лиги, Јокић мора да части ако добије МВП награду

Foto AP

U razgovoru sa srpskim novinarima putem platforme "Zoom" prvo je pričao o predstojećim mečevima protiv Njujork Niksa u plej-ofu NBA lige, posebno u kultnom "Medison Skver Gardenu".

- Uzbuđen sam zbog pve plej-of utakmice. Znamo da je "Medison Skver Garden" jedno od najboljih mesta, čuda se dešavaju. Prve godine Badi Hild dođe 'Ovde možeš da poludiš, moraš da postigneš 50 poena. Konstantno prepričavaju jedni drugima. Nadam se nekom čudu, biće zanimljivo... Niksi imaju dobru sezonu iza sebe, kao i mi. Mislim da smo tu negde, voleo bih najluđih sedam utakmica - rekao je Bogdanović u organizovanom događaju nemačkog giganta opreme "Adidas".

Srpski reprezentativac je od čuvene TV mreže "ESPN" označen kao kljućni igrač Hoksi i ne krije da mu to prija.

- I dalje sam nov medijski... Dok ne napraviš bitne utakmice u plej-ofu ostaćeš 'regular sizon plejer'. Sada je prilika i nadam se da ću do kraja karijere igrati plej-of. To nije lako, prija pažnja, ali nije neki fokus.

NIKOLA JOKIĆ BRILjIRA - DOTAKAO SE BOGDAN I NjEGA

Blistao je Bogdanović, ali i Jokić koji je glavni kandidat da ponese MVP nagradu.

- Mora da časti, mora ako osvoji nagradu. Da se 'otvori' ne samo za večeru. Preveliki je to bonus - poručio je bek šuter Atlante.

Foto: N.Paraušić

Nakon toga pričao je i o propalom trejdu u Milvoki Bakse.

Bivši igrač Partizana, Fenerbahčea i Sakramenta ističe da mu je mnogo prijao prelazak u tim iz Džordžije.

- Naučio sam prve godine u NBA da nisi siguran šta sve može da se desi oko trejda. Kao dete sam se ložio, biće svašta, a na kraju ništa. Pred taj datum, imaš nervozu da li ostaješ, nezgodna je promena sredine, bilo je lakše kada je prošao datum i znaš da si do kraja godine ovde. Izlazio sam iz povrede, sve se poklopilo.

Pre trejda u Atlantu bio je blizu Milvoki Baksa, koji su prekršili propise tako što su ilegalno kontaktirali Bogdana.

- Bilo bi drugačije da sam otišao tamo. Pričao sam s Adetokumbom, iako nismo bliski prijatelji, ali poznajemo se Tanasis i ja, pre svega. Igrali smo dosta puta jedan protiv drugog. Kaže mi: 'Bili bismo mnogo bolji', ali nikad se ne zna. Ko zna da li bi bilo bolje ili gore u odnosu na Atlantu.

Bogdanović ne krije da mnogo bolje igra od kada je na klupu Hoksa seo Nejt Mekmilan kog koga Bogdan ima potpunu slobodu.

- Stara je škola, ponavlja nam iste stvari. Napravio je sistem, ne izlazi iz toga i to mi se sviđa. Želi da upari staru školu sa novom. Govori nam da neće da nam oduzme naše stvari, ali da mora da ima uticaj na igru. Taj spoj je dobar za nas. Što se tiče mene, govori mi da šutiram još više i da čekam da 'igra dođe do mene.

On je rekao i da je u kontaktu sa selektorom srpske reprezentacije Igorom Kokoškovom.

- Naravno, tu sam. Čujemo se, bili smo zajedno u Sakramentu. Mislim da je Igor u kontaktu sa svim srpskim i balkanskim igračima u NBA, on bi uvek organizovao viđanja.

Sjajni šuter je otkrio da se ne čuje sa Duškom Vujoševićem.

- Ne čujemo se, nismo trenutno u kontaktu.

FOTO: AP

Moralo je da se priča i o Partizanu. Crno-beli nisu ove sezone imali očekivane rezultate.

- Ispratio sam koliko sam uspeo. Izuzetno teška sezona za Partizan, ali teško je bilo za sve, teški uslovi. Znamo da je Partizan nešto drugo bez navijača, tako je u našoj kulturi. Teško je bilo verovatno i bez navijača nešto praviti.

Usledilo je pitanje i o još jednom bivšem Bogdanovom treneru - Željku Obradoviću. Novinare je zanimalo da li bi se snašao u NBA ligi.

- Najveći Željkov kvalitet je moć adaptacije, može da se prilagodi timu. On bi našao sistem koji može da funkcioniše ovde. Nema ovde slabijih utakmica, nema temeljnih priprema, nema odmora, dosta stvari je drugačije. Na nekim utakmicama izlaziš, ne možeš ni da se zagreješ, to je takav umor... Ali on bi pronašao neki novi način i napravio bi uspeh. Navikao nas je na uspehe, mislim da ne bi ostao dužan tu - zaključio je Bogdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)