DIVAC I PASPALJ U TONIJEVOM TIMU: Kukoč izabrao najbolje iz Evrope i NBA lige

Novosti online

19. 05. 2021. u 18:18

BILO bi bolje da je iz prvog pokušaja, ali drago mi je da me ta vest zatekla u mom Splitu u ovoj dvorani, rekao je Toni Kukoč na konferenciji za medije koja je održana na Gripama povodom njegovog imenovanja u Kuću slavnih u Springfildu.

ДИВАЦ И ПАСПАЉ У ТОНИЈЕВОМ ТИМУ: Кукоч изабрао најбоље из Европе и НБА лиге

Foto AP

- Kada uđem u ovu dvoranu vrate se sve uspomene. Setim se treninga i koliko sam vremena proveo ovde, svih ljudi i trenera koji su nas vodili i pomogli nam da dođemo do velikih uspeha. Ništa u sportu ne možeš sam - konstatovao je Kukoč.

Upitan da izabere najbolju petroku po njegovom mišljenju, Kukoč je odgovorio:

- Moraću da sastavim dva tima. Evropski: Zdovc, Dražen Petrović, Rađa, Divac i... sebe neću staviti. Sabonisa ne mogu da zaboravim, pa ni Paspalja, Komazeca koji je je mogao dati koš kad je hteo. U NBA to su Ajverson, DŽordan, Pipen, Rodman i Olajdžuvon, jer je on bio kao cenatr drugačiji od ostalih.

Kukoč je potvrdio da je informaciju da je uvršten u Kuću slavnih dobio dok je uživo posmatrao duel baraža za plasman u ABA ligu između Splita i Sparsa, a da je to proslavio na večeri sa Velimirom Perasovićem, Dinom Rađom i Goranom Sobinom, nekadašnjim saigračima iz slavne generacije splitske Jugoplastike.

Kao najdraži trofej u bogatoj karijeri sjajni hrvatski košarkaš je naveo prvi Kup šampiona osvojen sa Jugoplastikom u Minhenu 1989. godine.

- To je bilo totalno neočekivano, bili smo mladi, nije nas poštovao niko u Evropi. Dali su nam poslednji večernji termin za trening, mali hotel. Mislili su da ćemo odmah kući. Takođe, prva titula sa Bulsima je jedan sasvim drugi nivo. Ali, svi trofeji su mi dragi - zaključio je Kukoč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)