"SRPSKI KLUB" NA STUBU SRAMA ZBOG BOGDANA: Divca više nema, u poslovanju se ništa nije promenilo

Novosti online

27. 04. 2021. u 15:37

Sakramento Kingsi pre nekoliko meseci odlučili su da ne izjednače ponudu Atlante Hoks za Bogdana Bogdanovića, čime su napravili veliku grešku jer srpski košarkaš igra najbolju sezonu u karijeri.

СРПСКИ КЛУБ НА СТУБУ СРАМА ЗБОГ БОГДАНА: Дивца више нема, у пословању се ништа није променило

FOTO: AP

Bogdanović je pred tekuću sezonu bio ograničeno slobodan u izboru nove sredine. To je značilo da Kingsi mogu da ga zadrže, ali samo u slučaju da ponude iste uslove. 

Imali su Kingsi 48 sati da isprate ponudu Atalante, ali odlučili su da ga puste da napusti klub. Monte Mekner i ostali članovi UO Sakramenta odlučili su ne izjednače ponudu iz više razloga, a jedan od ključnih je bio taj što su draftovali talentovanog Tajrisa Haliburtona, te su bili spremni da izgube Bogdanovića ni za šta.

Bila je to jedna u seriji loših odluka Kingsa, setimo se samo one da ne draftuju Dončića. Te se Američki mediji s punim pravom smeju upravi Sakramenta. 

Godinama su navijači i mediji krivili Vlada Divca, proslavljenog srpskog košarkaša, za neuspehe franšize jer je bio generalni menadžer od 2015. do 2020. Imao je Divac loših i dobrih poteza i prethodnog leta odlučio je da se povuče, te je Monte Mekner ubrzo postavljen za „dži-ema“.

Iako je Vlade otišao, u timu iz prestonice Kalifornije ništa se nije promenilo, Kingsi su i dalje jedna od najslabijih ekipa, a na sve to dopustili su da im Bogdanović ode.

Nije Srbin imao najbolji start sezone, oporavak od korone, potom i povreda kolena uzrokovali su da propusti 25 utakmica. Ipak, njegove partije u aprilu su na nivou NBA zvezde. 

Na četrnaest odigranih utakmica prosečno beleži 22,3 poena, uz četiri skoka i pet asistencija, iz igre šutira 50 odsto, sa linije za slobodna bacanja 85 i na sve to pogađa čak 4,5 trojki po meču.

Jedino Stef Kari, najbolji šuter u istoriji, pogađa više šuteva van linije 7,24 u ovom periodu od srpskog košarkaša.

Bogdanović je prethodnih sezona imao utakmice sa 20 ili više poena, ali nikada nije u kontinuitetu igrao na takvom nivou. Sada se i to promenilo, na 11 od 15 utakmica u ovom mesecu postigao je 20+ poena i najzaslužniji je što je Atlanta na deobi četvrtog mesta sa Njujork Niksima.

Sakramento je ponovo pogrešio prilikom odluke i izgleda da nije bilo, samo, do Divca, već je nešto prokleto u franšizi iz Kalifornije.

(Sputnik) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOKIĆ I DONČIĆ SE SMEJU SVIMA: Kakve reči čuvenog NBA asa (VIDEO)