CRVENA ZVEZDA POVELA U FINALU ABA LIGE: Dobrić i Lojd presudili Budućnosti, crveno-beli slavili u neizvesnoj završnici

Novosti online

16. 05. 2021. u 18:03 >> 20:32

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poveli su u finalnoj seriji ABA lige, pošto su savladali Budućnost sa 82:78 na svom terenu.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ПОВЕЛА У ФИНАЛУ АБА ЛИГЕ: Добрић и Лојд пресудили Будућности, црвено-бели славили у неизвесној завршници

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Utakmica dostojna finala odigrana je u dvorani "Aleksandar Nikolić". Crveno-beli su slavili zahvaljujući raspoloženim Ognjenu Dobriću i Džordanu Lojdu, ali i odličnom ofanzivnom skoku.

Domaći su meč završili sa šest skokova više - 39:33, a od toga su čak 18 imali u napadu i to je jedna od razlika na ovoj utakmici.

Obojica su utakmicu završili sa 23 poena, s tim da je Amerikanac imao i šest skokova i pet asistencija.

Bili su izabranici Dejana Radonjića bolji u većem delu meča, posebno u finišu treće i početkom četvrte četvrtine.

Zvezda je jako loše šutirala za tri poena 5/26, dok su gosti neočekivano malo šuteva uputili van linije 6,75, samo 12 i bili su precizni pet puta.

Domaćin je tada došao i do maksimalnih 15 razlike - 70:55, ali Podgoričani su tada zategli odbranu, takođe do tada uspavani Ivanović se probuvio i počeo da pogađa.

Brzo su se gosti vratili, no nisu imali snage za konačni preokret, pa je Crvena zvezda povela u seriji.

Finiš je bio veoma uzbudljiv. Petar Popović je poentirao u kontri, do kraja ostalo 28 sekundi.

Potom su se igrači Budućnosti odlučili da prave faul. Lojd je bio precizan oba puta. Kobs je promašio trojku u sledećem napadu i to je bio kraj.

DUEL Luka Mitrović i Džordan Lojd/FOTO: KK Crvena zvezda/Đorđe Kostić/ABA liga

Osim Dobrića i Lojda kod domaćih je dvocifren bio i Dejan Davidovac koji je postigao 12 poena. Na drugoj strani sjajni je bio Vili Rid koji je upisao dabl-dabl - 26 poena i 10 skokova, što mu je bilo dovoljno za indeks korisnosti 35. Njega je pratio Nikola Ivanović sa 16 poena i 10 asistencija.

Drugi meč finalne serije na programu je u utorak od 20.30 takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić".

ČETVRTA ČETVRTINA: C. zvezda - Budućnost 82:78

82:78 - Kraj utakmice!

82:78 - Lojd je pogodio oba slobodna bacanja, nakon što su se igrači Budućnosti odlučili da prave faul.

80:78 - Promašio je Lojd trojku i otvorio kontru gostima - lako ju je poenima završio Popović. Radonjić je zatražio tajm-aut na 28 sekundi.

80:76 - Auto-koš postigao je Luka Mitrović. Pokušao je da skine loptu, ali je ona prošla kroz obruč. Rid je nastavio da pogađa na drugoj strani.

78:72 - Mnogo problema zadaje Vili Rid domaćinu. Ponovo je zakucao, ali seriju je prekinuo Davidovac.

76:70 - Ivanović pogocima sa linije penala topi prednost Crvene zvezde.

76:67 - Jeftin koš su primili gosti. Lazić ostao sam na dodavanju iz auta. Hol je došao do sedme asistencije.

72:65 - Nastavljaju gosti da pogađaju. Nikola Ivanović je pogodio trojku, ali flouter služi Dobrića. Kao da se budi Ivanović - iskoristio je rupu u odbrani rivala i poentirao uz faul.

70:59 - Vezali su četiri poena Podgoričani. Odmah to želi da prekine Dejan Radonjić koji je pozvao minut odmora.

70:57 - Hol je pogodio oba slobodna bacanja. Zaključno sa finišom treće četvrtine gosti su pet minuta bili bez poena. To je prekunio Rid poenima za dva poena.

68:55 - Nastavlja Dobrić. Pogodio je za tri poena, a potom u kontri asistirao za Lojda. Milojević troši već drugi tajm-aut u četvrtoj četvrtini.

63:55 - Gotovo dva minuta nema poena u poslednjem periodu.

TREĆA ČETVRTINA: C. zvezda - Budućnost 63:55

63:55 - Nigde nije bilo Noka skoro tri četvrtine, a onda je vezao četiri poena kojima je okončan treći deo meča.

59:55 - Dobrić igra sjajno u trećem periodu. Vezao je osam poena i praktično sam vodi svoj tim u ovom kvartalu.

55:54 - Poveli su gosti nakon tri pogođna bacanja Dela Valea, istom merom uzvratio je Dobrić, ali je Mitrović doneo novo vođstvo Podgoričanima. Igra se brzo u ovim momentima, pa je Dobrić ponovo vratio prednost svom timu.

51:49 - Vraća se Budućnost mini serijom 6:0. Prekunio ju je Dobrić pogotkom za dva poena. Uspeo je i Popović da poentira za dva i dodatno smanji prednost.

49:44 - Ne prestaja da šutira Lojd bez obzira na prethodne promašaje - pogodio je daleku dvojku. Na drugoj strani odgovor u vidu trojke imao je Džastin Kobs.

47:41 - U strelce se za domaće upisao i Uskoković. Sjajno je poentirao posle polaganja levom rukom.

45:40 - Gosti su do poena došli preko Nikole Ivanovića, koji je u dosadšnjem delu utakmice dobro čuvan.

45:38 - Drugo poluvreme počinje poenima Ognjena Kuzimića. Polovično precizan je bio centar domaće ekipe.

DRUGA ČETVRTINA: C. zvezda - Budućnost 44:38

44:38 - Najviše problema Zvezdi zadaje Vili Rid. Centar Budućnosti je u prvom poluremenu postigao 14 poena. Ovaj deo meča završen je poenima Lazića u kontri u poslednjim sekundama.

42:36 - U strelce se upisao i Branko Lazić, kapiten Zvezde je bio precizan sa linije penala.

40:36 - Nastavio je Lojd da pogađa, ali poentirali su i gosti koji ne dozvoljavaju crveno-belima da se odlepe.

38:34 - Krenuo je da igra Lojd. Pogodio je sa poludistance i došao do 13 poena. Odogovorio je Dela Vale trojkom sa devet metara na isteku napada.

36:31- Vezala je Zvezda dve trojke - nakon Lojda precizan van linije 6,75 bio je i Davidovac i to je primoralo Milojevića da zatraži tajm-aut.

33:30 - Pokazuje Lojd da je igrač koji brzo zaboravlja loše stvari. Posle izgubljene lopta pogodio je trojku uz faul - bio je precizan i sa linije penala.

29:29 - Lojd je petljao u napadu, izgubio je loptu na kraju. Gosti su to iskoristili i lako došli do poena preko Vilija Rida. Morao je minutom odmora da reaguje Dejan Radonjić.

29:27 - Sva tri puta je bio precizan plejmejker Budućnosti koji je osetio bol i morao je da izađe iz igre, a drugu trojku za domaće postigao je Duop Rit.

26:22 - Flouter je pogodio Džordan Lojd, a Džastin Kobs je na iskusan način izvukao tri slobodna bacanja, pošto je naterao Dobrića da naprave faul.

24:22 - Zvezdu služi ofanzivni skok. Nakon poena Rita i promašenog slobodnog bacanja istakao se Dobrić. Najpre je ukrao loptu, a potom i dao koš posle skoka u napadu.

20:22 - Prve poene u drugoj četvrtini su postignuti tek posle dva i po minuta, a bila su delo Luke Mitrovića. Na drugoj

20:20 - Serija promašaja Zvezde na startu drugog perioda. Simonović je promašio tri vezane trojke i Lazić jendu.

PRVA ČETVRTINA: C. zvezda - Budućnost 20:20

20:20 - Poenima Zorana Nikolića okončana je prva četvrtina posle koje niko nije u prednosti. Utakmicu u dvorani "Aleksandar Nikolić" prati i trener fudbalera Crvene zvezde - Dejan Stanković.

20:18 - Oba puta je precizan bio i plejmejker Podgoričana. Potom je sjajno Uskoković uposlio Kuzmića koji se upisao u strelce. Trojku je postigao i Petar Popović posle greške Dobrića.

18:13 - Danilo Nikolić je oba puta bio precizan sa linije penala. Tajm-aut je pozvao Dejan Radonjić. Nakon njega slobodna bacanja će izvesti Ivanović.

18:11 - Domaći su prvi put poentirali van linije 6,75. Dobrić je bio precizan. Rid zadaje dosta problema crveno-belima na početku meča.

15:9 - Najlepša akcija do sada. Rid je zakucao iz alej-upa posle sjajne akcije dva na dva sa Nikolom Ivanovićem. Na drugoj strani odlični Davidovac je poentirao uz faul nakon ofanzivnog skosa.

11:7 - Prva trojka na meču delo je Danila Nikolića. Pogodio je košarkaš Budućnosti preko Davidovca.

11:4 - Dadidovac je ukrao loptu, Lojd je kao brzi voz istrčao kontru i došao do petog poena. To je nateralo trenera Podgoričana da zatraži prvi tajm-aut na utakmici.

9:4 - Crveno-beli dobro izgledaju u odrani na početku meča. Bolje su otvorili susret. Davidovac je realizovao oba slobodna bacanja, a pre njega Lojd je pogodio sa linije penala posle tehničke koju je zaradio Dejan Milojević.

7:4 - Krenulo je malo brže da se igra. Za Zvezdu su poentirali Hol i Davidovac, dok se u strelce na drugoj strani upisao i Luka Mitrović posle ofanzivnog skoka.

2:2 - Gosti su do prvih poena došli posle dva minuta igre. Kombinovali su četvorka i petica. Rid je zaukacavnjem završio akciju, posle dodavanja Mitrovića.

2:0 - Počelo je finale. Prve poene postigao je Džordan Lojd.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina