JOKIĆA NAJVIŠE KRADU U NBA: Centar Denvera u nemilosti sudija

Novosti online

12. 05. 2021. u 19:41

NIKOLA Jokić nema protekciju kod sudija kakvu bi trebalo da ima neko ko je kandidat da bude MVP najjače lige na svetu. To najbolje pokazuje napredna statistika.

ЈОКИЋА НАЈВИШЕ КРАДУ У НБА: Центар Денвера у немилости судија

FOTO: AP

Naime, istraživalo se na koji način su pogrešne sudijske odluke uticale na pojedinačne igrače, odnosno, koliko su oni ispaštali.

Došlo se do toga da je Jokić ove sezone bio na pogrešnoj strani sudijskih odluka čak 14 puta, što je za duplo više u odnosu na Rudija Gobera, koji je sledeći na ovoj listi.

Čak 13 puta sudije nisu dosudile faul nad centrom Nagetsa kada je to bilo potrebno, dok mu je jednom sviran faul koji nije načinio...

S druge strane, Jokiću su sudije "pomogle" u devet navrata ove sezone. Američki mediji se za loše odluke arbitara okreću ka velikom broju "tesnih" utakmica koje je Denver na čelu sa srpskim košarkašem odigrao ove sezone i ističu da je pritisak u tim trenucima veliki, te da su greške normalna pojava.

Takođe, mnogo se puta diskutovalo tokom ove sezone koliko retko momak iz Sombora izvodi slobodna bacanja, posebno u odnosu na DŽoela Embida koji je jedan od kandidata da bude MVP lige.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)