LEGENDARNI KOŠARKAŠ SE BORI ZA ŽIVOT: Čuveni reprezentativac primljen na lečenje zbog korone!

Novosti online

16. 04. 2021. u 21:58

IAKO je broj obolelih od korona virusa u padu, veliki je broj onih koji zahtevaju bolničko lečenje, a od danas je među njima i legenda srpske košarke Dragoslav Ražnatović (79).

ЛЕГЕНДАРНИ КОШАРКАШ СЕ БОРИ ЗА ЖИВОТ: Чувени репрезентативац примљен на лечење због короне!

Foto: EPA

On je zbog naglo pogoršanog stanja, uslovljenog ovom virusnom infekcijom, primljen jutros u bolnicu Kliničko-bolničkog centra "Dragiša Mišović", saznaje portal "Republika".

Osim hitnog prijema, trenutno nema drugih informacija o stanju čuvenog asa.

Dragoslav Ražnatović, rođen 19. aprila 1941. u Vranju, jedno vreme je bio predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije (od 1997. do 1999. godine), a čitavu igračku karijeru, punih 18 sezona, proveo je u beogradskom "Radničkom". S njim je 1973. osvojio jedinu titulu prvaka SFRJ u istoriji kluba, a igrao je i polufinale Kupa evropskih šampiona.

Za reprezentaciju je odigrao čak 121 utakmicu, učestvujući, pored ostalih, i u osvajanju srebrne olimpijske medalje na Igrama u Meksiku 1968. godine, te zlata na nezvaničnom šampionatu planete 1966. u Čileu, kada je uvršten u idealni tim prvenstva.

Dvaput je bio vicešampion sveta (1963. u Brazilu i četiri godine kasnije u Urugvaju), kao i član "srebrne generacije" sa Evropskog prvenstva čiji je domaćin bila Moskva 1965. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024