MALJKOVIĆ UGOSTIO BIVŠEG IGRAČA: Sportski direktor Partizana Zoran Savić posetio OKS

Novosti online

09. 04. 2021. u 11:02

PREDSEDNIK Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ugostio je u olimpijskoj kući nekadašnjeg košarkaškog reprezentativca Jugoslavije i jednog od naših najtrofejnijih igrača, Zorana Savića.

МАЉКОВИЋ УГОСТИО БИВШЕГ ИГРАЧА: Спортски директор Партизана Зоран Савић посетио ОКС

FOTO: OKS

Zoran Savić je takođe bio deo legendarnog sastava Jugoplastike koji je kao trener predvodio Božidar Maljković, i koji je dominirao košarkaškim terenima širom Jugoslavije i Evrope. 

Susret u olimpijskoj kući u Beogradu prošao je uz nezaobilazno prisećanje na dane kada je Savić nastupao pod trenerskom palicom Božidara Maljkovića, kao i uz razgovor o košarkaškim aktuelnostima, budući da je Savić preuzeo funkciju sportskog direktora u KK Partizan.

Zoran Savić nastupao je za Čelik iz Zenice, tim iz druge lige Jugoslavije, kada ga je Božidar Maljković „otkrio“ i doveo u Jugoplastiku. Savić je u debitantskoj sezoni u Jugoplastici osvojio trofeje u svakom takmičenju u kojem je klub nastupao (kup Jugoslavije, Prvenstvo i odbrana titule Evropskog prvaka u finalu protiv Barselone). 

Nakon Jugoplastike Savić je izgradio internacionalnu karijeru nastupavši za Barselonu, PAOK, Real Madrid, Virtus Bolonju i Efes Pilsen. Sa reprezentacijom Jugoslavije Savić je osvojio titulu svetskog šampiona,  tri evropska zlata i jedno olimpijsko srebro, 1996. godine u Atlanti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)