NOVI IZAZOV ZA ZVEZDU: Radonjić očekuje težak meč u Podgorici

Novosti online

20. 03. 2021. u 17:47

TRENER košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić očekuje težak meč protiv Budućnosti u derbiju 22. kola ABA lige.

НОВИ ИЗАЗОВ ЗА ЗВЕЗДУ: Радоњић очекује тежак меч у Подгорици

FOTO: ABA liga

Crveno-beli sutra od 20 sati gostuju u Podgorici u derbiju 22. kola regionalne lige.

"Očekuje nas Budućnost, ekipa koja je dobro formirana od domaćih igrača koji su tu u kontinuitetu, imaju i kvalitet i iskustvo igranja evroligaških utakmica. To je tim koji predvodi Nikola Ivanović, koji je možda i najbolji plej ABA lige, Džastin Kobs je već starosedelac. Melvin Edžim je pokazao izuzetno visok kvalitet tokom ove sezone, Rid koji je doneo ogromnu čvrstinu u reketu i doneo balans između spoljne i unitrašnje igre. Nikako se ne smeju zaboraviti Danilo Nikolić, koji na poziciji 4 donosi dodatni kvalitet i taktičke mogućnosti za svoj tim, pa naravno i Apić i Luka Mitrović", rekao je Radonjić za klupski sajt.

"Zbog svega navedenog, svesni smo da nas očekuje težak meč, ali prvo vodeći računa o tome da se odmorimo koliko je to moguće od utakmice u Atini, da vidimo u kom sastavu ćemo nastupiti i konačno pripremimo meč u Morači“, izjavio je pred nedeljnu utakmicu trener crveno-belih.

Crvena zvezda trenutno ima skor od 17-2, dok je Budućnost na učinku od 16 pobeda i tri poraza, a Radonjić je podsetio i na prvi susret dva tima u Beogradu, kada je podgorički tim slavio u Beogradu sa 67:65.

"Ekipa Budućnosti ima pobedu u Beogradu kao veliki zalog, igraju vrlo konstantno u ABA ligi, a sigurno da im je jako značajno i učešće u Evrokupu gde imaju izuzetnu priliku da se domognu i same završnice tog takmičenja. Dobro balansirana ekipa sa velikim iskustvom domaćih igrača i dodatno ojačana kvalitetnim strancima“, rekao je Radonjić.

Na sutrašnjem meču sa beogradskom ekipom biće i kapiten Branko Lazić, koji se vraća u sastav nakon dva meča suspenzije.

"Dobro poznajemo ekipu Budućnosti i upravo zbog toga znamo da nas čeka teška i zahtevna utakmica. Nećemo imati baš previše vremena da se odmorimo za ovaj meč, ali ćemo dati sve da se pripremimo najbolje što možemo. Očekuje nas dobra, uigrana i iskusna ekipa, koja igra odlično ove sezone. U ostalom to pokazuju i rezultati u oba takmičenja. Na nama je da odigramo najbolje što možemo počev od naše odbrane", rekao je Lazić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)