SPEKTAKL ZA JEDNO VEČE: Pandemija korone izmenila program, umesto produženog vikenda Ol-stars spao na jedan dan

G. KELIĆ

06. 03. 2021. u 16:23

IAKO je postojala bojazan da se, drugi put u istoriji lige (prvi put se to desilo 1999. zbog lokauta), Ol-star neće odigrati, ovog puta usled pandemije korona virusa, to se, na svu sreću, neće dogoditi.

СПЕКТАКЛ ЗА ЈЕДНО ВЕЧЕ: Пандемија короне изменила програм, уместо продуженог викенда Ол-старс спао на један дан

FOTO: EPA

Čelnici takmičenja odlučili su da utakmica najvećih zvezda NBA bude na programu sedmog marta u "Stejt farm areni" u Atlanti (00.30 po našem vremenu).

Međutim, virusna pandemija je ipak uspela da malo modifikuje ovogodišnji Ol-star, pa će tako umesto takmičenja koje inače traje tri dana, sve biti smešteno u jedno veče. Pre glavnog programa, to jest utakmice između tima Lebron i tima Durent, gde je svoje mesto treći put uzastopno našao i naš Nikola Jokić, biće održano takmičenje u veštinama i brzom šutiranju trojki.

U borbi za najveštijeg će se oprobati i dvojica Balkanaca - crnogorski centar Nikola Vučević (Orlando) i Slovenac Luka Dončić (Dalas), a pored njih učešće su uzeli i Kris Pol (Finiks), Džulijus Rendl (Njujork), Robert Kovington (Portland) i Domantas Sabonis (Indijana).

Konkurencija za naslov najboljeg trojkaša je ove godine izuzetno jaka, pa tu imamo imena poput Stefa Karija (Golden stejt), Zeka Lavina (Čikago), Džejsona Tejtuma (Boston), Donovana Mičela (Juta), Džejlena Brauna (Boston) i Majkla Konlija (Juta).

Takođe, na poluvremenu ol-star utakmice, odigraće se i takmičenje u zakucavanjima na kojem su prijavljena samo trojica takmičara - Anferni Simons (Portland), Kasijus Stenli (Indijana) i ruki iz Njujorka, Obi Topin.

Nažalost, onog čega ove godine neće biti jeste okršaj rukija i sofmora, tačnije zvezda u usponu. Tu je trebalo da se u timu Svet nađe izraelski košarkaš srpskih korena, Deni Avdija, sin bivšeg košarkaša Crvene zvezde, Zufera Avdije.

Himnu SAD će na planetarnoj proslavi košarke izvesti sedmostruka dobitnica Gremi nagrade, proslavljena soul diva Gledis Najt.

JOKIĆ PRVI STARTER IZ SRBIJE

PORED toga što će Nikoli Jokiću ovo biti treće učešće u utakmici najvećih zvezda lige, to će takođe biti i prvi put da se jedan igrač iz Srbije nalazi u startnoj petorci. Pre njega su kao rezerve nastupali Vlade Divac (2001) i Peđa Stojaković (2002, 2003. i 2004).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna