PAŠUTIN - PARTIZAN ZASLUŽIO POBEDU! Filipovski: Ova sezona je kao turbulencija, igrači pokazali da mogu, verovao sam u njih!

A. Ilić

03. 02. 2021. u 22:41

KOŠARKAŠI Partizana savladali su Lokomotivu 71:69 u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa.

ПАШУТИН - ПАРТИЗАН ЗАСЛУЖИО ПОБЕДУ! Филиповски: Ова сезона је као турбуленција, играчи показали да могу, веровао сам у њих!

FOTO: KK Budućnost/ABA liga

Trener Domaćina bio je zadovoljan. 

"Bila je teška sezona. Izgubili smo mnogo utakmica. Sada smo gospodari igranja teških utakmica. Imali smo veliki zaostatak. Probudili smo se u drugom poluvremenu. Igrali sa mentalnom stabilnošću i hrabrošću. Primili smo samo 21 poen u drugom poluvremenu. Srećan sam zbog igrača koji se trude. U drugom poluvremenu ostavili smo srce na terenu", počeo je Saša Filipovski. 

Poručio je strateg crno-belih da je verovao u svoje igrače i da večerašnja partija pokazuje da mogu da pobede. 

"Dugo vremena pričam igračima da mogu. Dobili smo Kazanj, Huventud, igrali smo sa Zvezdom na jedan poen. Samu završnicu izgubili smo sa Mornarom i Budućnosti. Momci znaju da mogu. Nadam se da će im ovo dati još jači podsticaj i da će imati više samopouzdanja i da ćemo igrati još hrabrije. Voleo bih da igramo hrabro i da imamo manje izgubnjenih lopti, to se nekada ne poklopi. Ova sezona je kao avion sa turbulencijom. Promena igrača, trenera, nadam se da ćemo uspeti da se smirimo i počnemo da verujemo u sebe". 

Pohvalu je dobio jedan igrač, a kritiku drugi. 

"Sa promenom Mike na poziciji pet, dobili smo bolju odbranu na piku. Dosta nam je tu pomogao. Igrali smo sa tri pleja kao i Lokomotiva. Hvala Bogu uspeli smo da trijumfujemo. Mozli je u poslednje vreme u slaboj formi. Kada sam video da mu ne ide. Miki sam rekao da se zagreje. Za nekoga je to očajnički potez, za mene je potez nade". 

Imali su crno-beli veliki zaostatak, a na kraju su uspeli da slave. Trener gostiju Evgenij Pašutin nakon meča rekao je da je Partizan zasluženo slavio. 

"Na kraju četvrte četvrtine promašili smo nekoliko šuteva i napravili neke greške. Borili smo se, ali u presudnim trenucima nedostajala nam je koncentracija. Partizan je zaslužio pobedu. Analiziraćemo meč i pokušati da naredni odigramo bolje", rekao je Evgenij Pašutin. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)