PARTIZAN SVE DALJE OD ČETVRTFINALA: Lokomotiva nanela drugi poraz crno-belima u top 16 fazi

Novosti online

27. 01. 2021. u 17:08 >> 19:23

KOŠARKAŠI Partizana u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa gostovali su Lokomotivi u Krasnodaru. Ruski tim slavio je rezultatom 74:67.

ПАРТИЗАН СВЕ ДАЉЕ ОД ЧЕТВРТФИНАЛА: Локомотива нанела други пораз црно-белима у топ 16 фази

Foto: Twitter/KK Partizan

Igralo se na početku koš za koš. Vodio je Partizan nakon četiri minuta 11:13. Dosta problema u drugom delu prve deonice Partizanu su zadavali Kamings, Linč i Kuzmiskas. 

Nakon osam minuta domaći tim imao je četiri poena prednosti, a do kraja četvrtine mučio se Partizan da pronađe šut iz igre. Ipak, trojkom Radeta Zagorca Partizan na poen zaostatka 18:17. 

Konačno lakši poeni za Partizan na početku druge deonice, postigao ih je Janković, a svaki put kada je Partizan pripretio ubacio je "u petu" Linč. Nakon 14 minuta osam poena prednosti za Lokomotivu. 

Mučio se u napadu Erik Mika koji je imao nekoliko izgubljenih lopti i loših šuteva, domaćin je imao dvocifrenu prednost, ali poenima Jaramaza u završnici četvrtine Partizan na samo minus sedam. Ipak, Kalnietis trojkom vraća zaostatak Partizana na 37:26. 

Uspeva Jaramaz da dođe do poena te na poluvremenu zaostatak Partizana samo 37:30. 

Sa znatno više elana zaigrao je Partizan u poslednjoj četvrtini. Probudio se Markus Pejdž koji je pogodio dve trojke i jednom za dva poena, te nakon tri minuta igre Partizan izjednačuje 40:40. Održavao je Amerikanac Partizan u igri. 

Ušao je Partizan u poslednji napad rezultatom 49:49, ali je nesportski faul napravio Rade Zagorac, te je sa penala precizan bio Kuzminkas, a potom je pogodio trojku Kamings. Partizan u poslednjih 10 minuta ulazi sa minusom pet. 

Brzo je prosuo Partizan sve dobro što je uradio u trećoj deonici. Kuzminkas, Kamings i Kalinov lakim poenima poonovo su podigli prednost domaćina na +10. Trojkom Jarmaaza i Veličkovića Partizan se vratio u meč. Partizan je previše dozvolio gostima. Te su se serijom 5:0 ponovo vratili domaći na 10 poena. Na kraju domaćin je slavio rezultatom 74:67. 

Lokomotiva – Partizan 74:67 (19:17, 18:13, 17:19, 20:18) 

Sudije: Peres, Fufis, Laurinavičius

Dvorana: Basket hala, Krasnodar, bez publike;

Sudije: Migel Anhel-Perez, Joanis Fufis, Jurgis Laurinavičijus

LOKOMOTIVA KUBANj: Kamings 15, Hervi 2, Motovilov 2, Kalnietis 10, Ilnitskij 3, Kalinov 7, Kuzmiskas 12, Linč 9, Dolinin, Mariuk, Kraford 14, Emčenko

PARTIZAN: Mika 2, Zagorac 8, Pejdž 12, Dangubić 3, Stefanović, Jarmaaz 11, Veličković 15, Perkins 3, Janković 8, Trifunović, Mozli 5

40. MINUT - Zagorac pogađa o tablu. Smanjuje zaostatak crno-belih na 65:72. Ipak, sa druge strane ponovo pogađa Kamings. 

38. MINUT - Pokušava Partizan da se vrati u igru, aliodličnom zonskom odbranom domaćin tera Pejdža na grešku u koracima. 

36. MINUT - Izguubio je loptu Linč. Prilika da crno-beli spuste zaostatak. Blok Hervija. Potom je usledila trojka Kamingsa. Ponovo 10 poena za Lokomotivu 62:62. 

35. MINUT - Jaramaz nakon pika pogađa novu trojku. Crno-beli na minus pet. 

34. MINUT - Pogodio je sa penala Zagorac, a Kuzminskas odgovorio sa velike udaljenosti. Kapiten Partizana Novica Veličković novom trojkom vraća domaćinu. 65:56. Potom je Linč lako došao do novog zakucavanja. 

33. MINUT - Zbog pet faulova Vil Mozli napustio je parket. 

32. MINUT - Kamings svojim 13. poenom, a potom i Kuzminkans uvećavaju prednost domaćina. Kalinov postiže lake poene i Partizan ponovo u dvocifrenom minusu 60:49. 

Foto: Twitter/KK Partizan

TREĆA ČETVRTINA 

30. MINUT - Nesportski faul Radeta Zagorca pri rezultatu 49:49, Kuzminskas pogađa dva bacanja i poslednji napad za ekipu iz Krasnodara. Pogodio je Kamings trojku te Partizan ponovo ima zaostatak 54:49

27. MINUT - Pokušao je polaganjem nakon pik en rola, Jaramaz promašuje iz odbojke pogađa Janković. Crno-beli vode 44:43. 

26. MINUT - Kaznio je promašaj Kamingsa Pejdž novim poenima. Nakon dugo vremena Partizan ponovo vodi. 

24. MINUT - Kamings pogađa trojku za domaći tim, četvrti pogodak sa distance ruskog tima. Ne pogađa Jaramaz, hvata Veličković, bek crno-belih na kraju gubi loptu. 

23. MINUT - Sa dosta više energije igra Partizan. Pogodio je trojku Ilnitski, odmah je sa druge strane odgovorio Pejdž, već u sledećem napadu Partizanov Amerikanac pogađa ponovo za tri. Partizan izjednačuje. 

22. MINUT - Poenima Jankovića i Mozlija Partizan se spustio na četiri poena. 

Foto: Twitter/KK Partizan

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Partizan se odbranio, imao je poslednji napad, Dangubić gubi loptu, te rezultat ostaje 37:30. 

19. MINUT - Nedostaju Partizanu poeni Jaramaza, upisao je bek crno-belih sa penala tek šesti. 

18. MINUT - Pogodio je za tri Dangubić, Partizan ponovo jednocifren u zaostatku, ali Kalnietis vraća na 37:26.  

17. MINUT - Činilo se da će Partizan uspeti da se odbrani kada je Kroforda uspeo da stvori sebi dovoljno prostora da šutne sa poludistance, za 29:21, a potom je Kamings izvukao faul u napadu od Novice Veličkovića. Nisu poentirali, ali je Erik Mika u napadu Partizana vratio loptu rivalu nagazivši aut-liniju.

15. MINUT - Nema Partizan odgovor za odličnog Linča. 

14. MINUT - Kalinov i Linč doneli su do sada najveću prednost Lokomotivi 27:19. Partizan nema za sada odgovor na agresivnu odbranu domaćina. 

12. MINUT - Konačno lakši poeni za Partizan. Dugo crno-beli nisu uspeli da probiju odbrambeni bedem, ali Janković uspeva da spusti na minus dva. Odmah sa druge strane do koša bez mnogo problema dolazi Redži Linč. 

Foto: Twitter/KK Partizan

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Konačno poeni za Partizan. Rade Zagorac pogađa za tri 18.17. Kalinov je bio polovičan sa linije penala. Janković sa druge strane brzopleto reaguje. Poslednji napad za Ruse. Srećom po crno-bele spetljao se Emčenko. 

9. MINUT - Nastavlja se agonija Partizana pokušao je Janković, bio je neprecizan, u narednom napadu Hervi blokira Miku. 

8. MINUT - Partizan u minusu Kuzminkas postiže četvrti poen za 18:14. 

7. MINUT - Linč pogađa uz dodatno bacanje, Partizan u zaostatku 16:14. Usledio je potom faul u napadu Zagorca. Sa druge strane pokušavaju udvajanjem crno-beli, Kamings pokušava za tri, neuspešno. 

6. MINUT - Mika je izgubio loptu, Imao je Partizan priliku da ode na plus pet, a poenima Kamingsa samo poen prednosti za crno-bele 13:14. 

4. MINUT - Sedam poena upisao je već Veličković. Kapiten Partizana ubacio je dva uz faul, za 11:13. Dobro se Partizan brani. Fantastična blokada Vila Mozlija na Linču. 

3. MINUT - Na početku igra se koš za koš. Partizan. Kod domaćina Džordan Kraford brzo ubacuje pet poena, a sa druge strane raspoloženi su Jaramaz, Veličković i Pejdž. Na semaforu 11:10. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024