RADONJIĆ PRED PANATINAIKOS: Igramo bez četiri igrača, bilo bi sjajno ako bi nam se ukazala prilika za pobedu

Novosti online

29. 12. 2020. u 16:07

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u sredu dočekuju Panatinaikos u 17. kolu Evrolige, a očekivanja pred ovaj meč izneo je trener crveno-belih Dejan Radonjić.

РАДОЊИЋ ПРЕД ПАНАТИНАИКОС: Играмо без четири играча, било би сјајно ако би нам се указала прилика за победу

FOTO: KK Crvena zvezda

Ovo je poslednjeg šampiona ABA lige poslednji meč u ovoj kalendarskoj godini, koja će nažalost više biti upamćena po virusu korona nego sportu.

Zvezda će na ovoj utakmici biti lišena pomoći četiri igrača. O svemu tome je govorio Radonjić.

- Spremamo se za duel sa Panatinaikosom sa nadom da ćemo odigrati bolje nego što je to bilo u prethodnom duelu, uz opterećenja koja su prisutna, izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo u sredu naš maksimum. Panatinaikos je u više navrata pokazao da ima kapacite da odigra dobro, imaju odlične igrače, fizički potentne. Očekuje nas težak meč, kada bi upoređivao sa Laktašima, ovaj meč ima drugu konotaciju. Nećemo imati nekoliko igrača, uz Lojda i Noka, Hol nije spreman, Simonović je bolestan. Zato sa ovih 12 igrača moramo da odigramo maksimalno kako bi odgovorili svih 40 minuta na fizičku igru Panatinaikosa, stvari koje rade u odbrani i napadu. Ako tako budemo konkurentni do samog kraja, i ukaže nam se prilika da dođemo do pobede, to bi zaista bilo sjajno - rekao je Radonjić.

Svoja očekivanja od ovog meča izneo je i krilni košarkaš Ognjen Dobrić.

- Moramo da damo naš maksimum u ovom trenutku, sve što imamo. Da odigramo sa velikom energijom. Moramo da pronađemo način da odbranimo našu kuću, da iskoristimo prednost domaćeg terena, mada bi to zaista bio domaći teren sa našim navijačima na tribinama. Dakle recept je jednostavan, mnogo energije, želje i koncentracije, jaka odbrana kojom bi mogli da poremetimo njihov ritam i način igre - poručio je Dobrić.

Crveno-beli u Evroligi imaju skor 5-11, dok je Panatinaikos odigrao meč manje i ima gotovo identičan skor od 5-10. Ovo će biti 13. duel dva tima u elitnom takmičenju, gosti imaju povoljniji skor 7-5.

Podsetimo, ova utakmica igra se u sredu od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista