OGLASILA SE BARSELONA, A BOLJE DA NIJE: Nemušto su objasnili ostavljanje Uertela na aerodromu

Novosti online

23. 12. 2020. u 13:13

KOŠARKAŠI Barselone poraženi su sinoć od Anadolu Efesa 86:79, u 16. kolu Evrolige, posle čega sa ekipom nije otputovao Tomas Uertel.

ОГЛАСИЛА СЕ БАРСЕЛОНА, А БОЉЕ ДА НИЈЕ: Немушто су објаснили остављање Уертела на аеродрому

FOTO: EPA

Katalonci nisu dopustili Uertelu da se ukrca na avion koji je krenuo za Španiju, što je podiglo prašinu jer se već dugo priča da Francuz pregovara sa Realom.

Pod pritiskom javnosti, Barselona se oglasila konfuznim zvaničnim saopštenjem. 

1. U nedelju, na dan kada se ekipa suočila sa Huventudom, klub i igrač su odlučili da ne sme da igra meč kako bi izbegao moguću povredu, zbog sporazuma o raskidu ugovora.

2. U ponedeljak je klub dozvolio igraču koji nije pozvan na meč protiv Anadolu Efesa da putuje sa timom u Istanbul kako bi rešio svoju profesionalnu budućnost, kako su on i njegov zastupnik tražili.

3. U utorak je igrač zatražio od kluba dozvolu da radi paralelno sa timom tokom ovog putovanja, kako bi mogao da reši svoju profesionalnu budućnost.

4. U utorak u podne, klub i agent igrača prekidaju pregovore i dogovaraju se da nastave razgovor. S obzirom na situaciju do koje je došlo prekidom pregovora, a ne disciplinom na ovom meču, odlučeno je da se igrač neće vratiti sa ekipom. Igrač ni u kom slučaju nije bio zapostavljen i dobio je sve što je potrebno – hotel za noćenje, redovnu avionsku kartu i svu relevantnu dokumentaciju – da bi mogao sutradan da putuje i vrati se u Barselonu.

5. Konačno, klub želi da objavi da Tomas Uertel još uvijek pripada Barseloni, dok čeka da u narednim danima može da reši svoju budućnost.

P

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju